Miért undorodnak pl. Angliában a belsőségektől?
Ha a mostani étkezési divatot nézed, akkor a belsöségeket nem szabad enni, mert sok vért tartalmaznak és CSAK a fehér húsokat ILLIK enni.
Sokaknak gusztustalan az állatok emésztörendszerében résztvevö részeket enni.
Ez nem csak Angliában van igy, hanem gyakorlatilag minden iparilag fejlett országban - csak a csirkemell, a disznókaraj és a marha vesepecsenye az ehetö, a többit csak a szegény és primitiv, barbár emberek eszik. (Mármint ezt hirdeti a media)
Angliában is és más országokban is az egyszerü emberek igenis eszik a belsöségeket is, mert nincs mindenre pénzük.
Utolsó: valszeg a kidney bab azért lett kidney, mert vese alakú :) mert amúgy tényleg a vese az :)
Egyébként igaza van annak a válaszadónak, aki írta, hogy a szegényebb emberek megesznek "mindent", csak a tv-ben mást kell mutatni...erre nem is gondoltam. Rögtön az jutott eszembe, hogy milyen fura, mennyivel másabb kultúra...
Én irtam, hogy a szegényebbek mást esznek - ha megnézel egy magyar fözös müsort, ott is egész mást esznek, mint egy egyszerü szegényebb sorsú cslád. Nálunk a hét legtöbb napján vagy nincs hús, vagy csak jelképes (pl. fözelékféle pár kocka pörkölttel, egy kis fasirttal, stb), a Tv-ben meg bélszint esznek mindenféle egzotikus köritéssel, csirkemellel meg pulykahússal laknak jól, hozzá a drága primörökböl készült salátákkal.
Külföldön meg végképp mást mutatnak, ott minden magyar étel tele van csipös paprikával, hurka-kolbásszal, a a téliszalámit csak úgy csipsz helyett eszik - már sok ilyet láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!