Zöld paradicsomot hogy lehet "hosszú távon" eltenni savanyúnak?
Pár hete próbáltam kb. 5 átlagos befőttesüveggel eltenni. De kicsit gusztustalan a szaga. (tehát nem az a szokásos savanyúság árus "illatok" vannak)
Bár néztem receptet neten, nem lettem előbbre. Most kb. 15 kg nyers, zöld paradicsom van előttem és "félek" bármit is tenni. Ami tuti, hogy fel kell forralni a vizet. Kell bele valami tartósító (szalicil, vagy hasonlók). Aztán ecet, cukor, só, bors, babérlevél, stb.
De nálam itt megáll a "tudomány".
anyukám hordós dobálósnak hívja. egy 50 literes savanyúságos hordót félig felönt ecetes lével, aztán dobál bele mindent: uborka minden méretben, apró hagyma, paprika, zöld paradicsom, bébirépa, káposzta, mini dinnye, ...
egy ilyen kitart tavaszig, csak mindent jó alaposan meg kell mosni és leöblíteni, illetve nem szabad belenyúlni koszos kézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!