Mihez kezdjek egy vödör paradicsommal? Kaptam egy vödör paradicsomot, nem szeretném kidobni, de ennyit megenni se tudok. Ötletek?
Figyelt kérdés
2013. szept. 1. 08:17
1/10 anonim válasza:
Lecso, paradicsom leves, spagetti szosz, sultparadicsom, paradicsomos kaposzta...
2/10 anonim válasza:
Csináld meg paradicsomlenek, szósznak, főzz vele lecsot.
3/10 anonim válasza:
Adagokban le lehet fagyasztani és télen mindenféle ételbe felhasználhatod, mint a frisset, csak annyi a fontos, hogy fagyottan tedd a forró ételbe.
4/10 A kérdező kommentje:
De nincs passzírozóm sem. :-( Az nem kell hozzá?Ha paradicsom szószt csinálnék?
2013. szept. 1. 08:46
5/10 anonim válasza:
A felsoroltakhoz még jöhet: töltött paprika, ill. rácponty. Egyébként én is azt mondom, adagokban fagyaszd le dupla zacsiban, télen majd "áldod" az eszed, akár egy lecsóhoz, vagy lecsós-szelethez, de egy közönséges tészta-levesbe, hasonlóba is nagyon jól fog jönni! (Én is így teszek, de látom másoknál is bevált gyakorlat!) :)))
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi.A fagyasztás eszembe se jutott!! :-)
2013. szept. 1. 08:54
7/10 anonim válasza:
Én mindig rakok el ilyenkor a mélyhűtőbe jó sokat, télen jól jön szószókba, ételekbe, de aszalni is lehet, kis olaj, só, bors, fokhagyma, oreganó ízesítéssel.
8/10 anonim válasza:
Ha lefagyasztod,akkor kiengedes utan mar magaba nem lesz finom,erre figyelj. En paradicsomlet, natur szoszt, pizzakremet, alaplevet, lecsot,ketchupot,paradicsomlekvart csinalnek belole,amit fel lehet hasznalni mas etel alapjaul is kesobb. Most frissen pedig sajtos paradicsomos csirket, paradicsomos kaposztat stb.
9/10 anonim válasza:
Nyugodtan fagyaszd le egy fémtálcára téve, ha kőkemények, akkor be lehet zacskózni. Télen amikor kiveszed, a csapból folyó melegvíz alá teszed és már le is jön a héja. ettől kezdve, akár frisset úgy használod bármilyen főtt ételnek.
10/10 anonim válasza:
Ha mégis most szeretnéd befőzni, akkor nem fontos a passzírozó.ha kellőképpen megfőtt ,botmixerrel totál sűrűre zúzhatod, tokkal vonóval együtt.( egy itteni kedves válaszoló ajánlotta nemrégiben, és tökéletesen igaza van.)
ennél sűrűbb és teljesértékű szószt nem is lehet kívánni.
Picurka Na-benzoáttal " téliesíteni" is lehet, persze száraz meleg dunsztba téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!