Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Meddig lehet megenni a kaját?...

Meddig lehet megenni a kaját? Megfözöm hétfön de még marad csütörtökön is és nem akarom kidobni!

Figyelt kérdés
de megeszem eddig még nem volt bajom semmitöl de egyébként meddig tároljam a hütöben?
2010. ápr. 9. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi az..ha nem is romlott,de jónéhány étel ehetetlenül szar lesz 3 nap múlva már. De pl egy jó kis töltött káposztát szivesen megeszek csütörtökön is,bár általában már kedden sincs...:)
2010. ápr. 9. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

:)

hát éppenséggel minden kajára utalok amit fözök!van ami elfogy nálunk is de szokott maradni ,és én nem szeretek kaját kidobni ,szoval addig ott van a hütöben vagyis olyan négy napig szoktam tárolni az ugy jó?

2010. ápr. 9. 14:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem gombás, vagy nyers tojásos kajáról vagy halról, vagy tejfölös cuccról van szó, akkor szerintem még simán meglehet.
2010. ápr. 9. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A maradékot fagyaszd le inkább.Akkor nem kell napokig ugyanazt enned,és nem is romlik el.Csak a krumplit és a főzelékeket nem jó lefagyasztani.Ha jönnek a melegek,akkor 2 napnál tovább nem jó,ha áll a hűtőben.
2010. ápr. 9. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Az étel minőségét szaglással, kóstolással lehet megállapítani. Ha büdös, akkor aznap se edd meg, ha jó az illata, állaga, íze, akkor t.k. mindegy, mennyi ideig tároltad. A leveseket, szaftos kajákat érdemes harmadnap újra forralni, ha tudod, hogy nem fogy el. de pl. a káposztás ételek eleve csak másnap lesznek finomak igazán (l. fent is :)). A fagyasztás jó ötlet, én is használom.
2010. ápr. 9. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
89%

Én csak vasárnaponként főzök, de akkor egészen csütörtökig. Soha, semmit nem kellett még kidobni. Eléggé háklis vagyok, a nyers és a főtt kaját is alaposan körbeszaglásom, mielőtt megeszem, úgyhogy bízhatsz bennem így látatlanban is :-) Természetesen a könnyebben romló, pl. gombát tartalmazó ételeket esszük elsőként. Lencse- vagy babfőzeléket, káposztaféléket pl. simán le lehet fagyasztani és csak akkor előszedni, amikor esszük.

Mondjuk rántott húst vagy frissensültet csak hétvégén eszünk, mert ugye a nevében is benne van, hogy frissen az igazi, és pl. a rakott krumplit sem eszem meg csak aznap. Hosszabb távra olyat célszerű főzni, aminek nem árt az "idő". Töltött paprika, rakott kel, lasagne, pörkölt, brassói, főzelékfélék, stb. kiválóak pár naposan is.

2010. ápr. 9. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!