Meddig lehet megenni a kaját? Megfözöm hétfön de még marad csütörtökön is és nem akarom kidobni!
:)
hát éppenséggel minden kajára utalok amit fözök!van ami elfogy nálunk is de szokott maradni ,és én nem szeretek kaját kidobni ,szoval addig ott van a hütöben vagyis olyan négy napig szoktam tárolni az ugy jó?
Én csak vasárnaponként főzök, de akkor egészen csütörtökig. Soha, semmit nem kellett még kidobni. Eléggé háklis vagyok, a nyers és a főtt kaját is alaposan körbeszaglásom, mielőtt megeszem, úgyhogy bízhatsz bennem így látatlanban is :-) Természetesen a könnyebben romló, pl. gombát tartalmazó ételeket esszük elsőként. Lencse- vagy babfőzeléket, káposztaféléket pl. simán le lehet fagyasztani és csak akkor előszedni, amikor esszük.
Mondjuk rántott húst vagy frissensültet csak hétvégén eszünk, mert ugye a nevében is benne van, hogy frissen az igazi, és pl. a rakott krumplit sem eszem meg csak aznap. Hosszabb távra olyat célszerű főzni, aminek nem árt az "idő". Töltött paprika, rakott kel, lasagne, pörkölt, brassói, főzelékfélék, stb. kiválóak pár naposan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!