Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 1 embernek pár naponta főzni...

1 embernek pár naponta főzni vagy kaját rendelni (kb 400 ft naponta) éri meg jobban?

Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 21:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
főzni.finomabb,nagyobb adagot csinálsz mint amit adnak.de ha egyedül vagy és kevés az időd,akkor megéri rendelni...
2009. nov. 8. 07:43
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Főzés párti vagyok. Valaki kérdezte, így mivel spórolunk, ha nagyobb adagot főzünk? Hát az energiával! Szinte csak a felfőzés, forráspontig való hevítés kerül több időbe (1-2 perccel), energiába, utána már elenyésző, fogyasztásban alig-alig mérhető különbség a forrásban tartás. Az sem 100%-osan igaz, hogy az alapanyagok is ugyanannyiba kerülnek: ha magam vásárolok és főzök, sokkal jobb a hasznos alapanyagok aránya az elkészült ételben.

Mi is kipróbáltuk 1-1 hétig a Gastroyalt és a Laci bácsit is, de nem elég, hogy nagyon sós és nagyon

fűszeres volt, két kivétellel még éhesek is maradtunk.

Az ételfutárok menüinek csak a neve cicomás, hangzatos, a habart parajfőzelék vízben főtt burgonyával és sertésvagdalttal nekem mindig spenót marad főtt krumplival és fasírttal: egy filléres, "kétperces", de isteni finom étel. Azért hoztam fel ezt példának, mert erre élénken emlékszem: a spenót egészen világoszöld volt a sok rántástól, a fasírt pedig inkább fűszeres zsömle volt, húst csak nyomokban látott.

Amúgy, mindkét ételfutár kajáit ugyanúgy, mikróban kell melegíteni, tehát nem értem a mikro ellenes hozzászólót sem!

És az utolsó gondolat azokhoz, akiknek nincs idejük: hetente 1x vásárolunk be, 4-5x főzök. Nem vagyok szuper háziasszony, de 10 percen belül legalább 40-50 olyan ételt tudnék felsorolni, ami finom, tápláló és kb.10-15 perces munkával maximum 30-40 perc alatt elkészül. Biztos vagyok benne, hogy 10-15 perce mindenkinek jut, ha igazán akarja. És higyjétek el, csak elkezdeni nehéz, ha valaki belejön, és jól szervezve, ügyenes "pörög" a konyhában, tényleg gyerekjáték. Én mindenkit arra biztatok, hogy próbáljon maga főzni!

2009. nov. 8. 08:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Én nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, olcsóbb stb.

Nyáron minden nap főztünk inkább, Sulikezdés óta inkább vesszük a kaját.

Őszintén bevallva az utóbbi nekem jobban bejött.

Bár a harmadik hónap után ez is unalmas lett.

Egyébként szerintem nem kell ezt így különválasztani, hogy vagy ezt vagy azt.Pl főételt megrendelheted, vagy épp a másodikat, aztán a főzöl hozzá valamit.

De miután kipróbáljátok egyiket-másikat úgyis eldől.

2009. nov. 8. 17:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi már több éve úgy rendeljük az ebédet a hétvége és hétfő kivételével. Hétvégén főzők és marad hétfőre is. A hét többi napján kihozzák. Kiteszem az éthordót az ajtó elé és kicserélik. Nagyon jól főznek és sokat is adnak, mert 1adagot eszünk a 17éves lányommal. És mindig jól lakunk. Így, ha dolgozom és nincs időm főzni, amikor a lányom hazaér a suliból van ebéd. Változatosan főznek és izletesen. Nem főzőcskéznék naponta.Na meg anyagilag is jobban kijövünk. Hétvégén viszont nagyon szeretek főzni.
2009. nov. 11. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!