1 embernek pár naponta főzni vagy kaját rendelni (kb 400 ft naponta) éri meg jobban?
Főzés párti vagyok. Valaki kérdezte, így mivel spórolunk, ha nagyobb adagot főzünk? Hát az energiával! Szinte csak a felfőzés, forráspontig való hevítés kerül több időbe (1-2 perccel), energiába, utána már elenyésző, fogyasztásban alig-alig mérhető különbség a forrásban tartás. Az sem 100%-osan igaz, hogy az alapanyagok is ugyanannyiba kerülnek: ha magam vásárolok és főzök, sokkal jobb a hasznos alapanyagok aránya az elkészült ételben.
Mi is kipróbáltuk 1-1 hétig a Gastroyalt és a Laci bácsit is, de nem elég, hogy nagyon sós és nagyon
fűszeres volt, két kivétellel még éhesek is maradtunk.
Az ételfutárok menüinek csak a neve cicomás, hangzatos, a habart parajfőzelék vízben főtt burgonyával és sertésvagdalttal nekem mindig spenót marad főtt krumplival és fasírttal: egy filléres, "kétperces", de isteni finom étel. Azért hoztam fel ezt példának, mert erre élénken emlékszem: a spenót egészen világoszöld volt a sok rántástól, a fasírt pedig inkább fűszeres zsömle volt, húst csak nyomokban látott.
Amúgy, mindkét ételfutár kajáit ugyanúgy, mikróban kell melegíteni, tehát nem értem a mikro ellenes hozzászólót sem!
És az utolsó gondolat azokhoz, akiknek nincs idejük: hetente 1x vásárolunk be, 4-5x főzök. Nem vagyok szuper háziasszony, de 10 percen belül legalább 40-50 olyan ételt tudnék felsorolni, ami finom, tápláló és kb.10-15 perces munkával maximum 30-40 perc alatt elkészül. Biztos vagyok benne, hogy 10-15 perce mindenkinek jut, ha igazán akarja. És higyjétek el, csak elkezdeni nehéz, ha valaki belejön, és jól szervezve, ügyenes "pörög" a konyhában, tényleg gyerekjáték. Én mindenkit arra biztatok, hogy próbáljon maga főzni!
Én nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, olcsóbb stb.
Nyáron minden nap főztünk inkább, Sulikezdés óta inkább vesszük a kaját.
Őszintén bevallva az utóbbi nekem jobban bejött.
Bár a harmadik hónap után ez is unalmas lett.
Egyébként szerintem nem kell ezt így különválasztani, hogy vagy ezt vagy azt.Pl főételt megrendelheted, vagy épp a másodikat, aztán a főzöl hozzá valamit.
De miután kipróbáljátok egyiket-másikat úgyis eldől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!