Írnátok nekem kb 20 db palacsintához receptet/arányokat?
Én kb 10 darabonként használok 1-2 tojást, lisztet pedig annyiszor 1 púpos evőkanállal, ahány palacsintát tervezek. 1/2 - 2/3 részben szoktam barna lisztet is bele tenni. A tejet szemre teszem bele, az állaga szerint. Még sosem mértem le, hogy mennyit. Sütőport csak a sűrűbb amerikai palacsintába teszek. Olajat és cukrot egyikbe sem. (Nem szaporítom a kalóriákat.) Így sós és édes töltelékkel is fogyasztható.
Egyébként nem értem, miért kell egymás receptjét leszólni, mindenki úgy csinálja ahogy szereti. Nem csak egy jó változat lehet.
Kifelejtettem az illatositást! Szoktam belerakni egy csom. vanillincukrot,vagy egy csomag puddingot ,azokban már benne vannak az ittatok is.Magyarországon nem nagyon ismerik,de másutt szokás a tésztafélékbe illó olajokból /vannillia ,rum,arak,mandula,tejfel ,és még ki tudja mi/ olajból pár cseppet hozzáadni.Persze lehet természetes is pl.egy kis aprora reszelt citrom v.narancs héj. Hi!
Hogy miért kell a kelesztőszer.Hogy ne legyen kemény ragacs,és másnapra papundetli,vagy cipőtalp!!!
Töltelékknek pedig kicsit sürü pudding,esetleg ize szerint feljavítva,pl.csokishoz mééég csoki és kakajóo,margarin hozzá adva.De a készen vett túrokrém is megteszi!Én a baracklekvárt és a gesztenyepürét kedvelem. Nyamm!Nyam.
Ne felejtsük el jól megszórni porcukorral!Hogy mindenki elragadozzon tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!