Írnátok nekem kb 20 db palacsintához receptet/arányokat?
Végre valaki nem dekára kicentizve kéri!!! :)))
Ehhez a mennyiséghez 3 db. tojást ütnék fel (a 10 db-hoz szoktam 1-2 db-ot, attól függ mekkora a tojás)
Csipet sóval és gondolatnyi cukorral síma-habosra keverem, majd (10 db-nál kb. 2 deci) a 20 db-hoz cca szűk fél liternyi tejet adagolnék apránként a tojásokhoz kavarva. Ebbe kanalanként adagolva cca fél kilónyi lisztet kavarnék (10 db-hoz adok kb. 20-25 dkg-t). Annyi legyen benne a liszt, mint egy kicsit hígra kavart nokedlitészta, szép símára, csomó-mentesre kikavarva, ne sajnáld az időt, erre a műveletre!
Majd szépen hozzá-kavarnék kb. 8-10 deci (=szűk 1 liter) tejet. A lényeg, hogy az állaga először olyan legyen, mint a sűrűn folyós, dermedt hideg olaj.
Hagyom állni kb. 10 percig, addig előkészülök a sütéshez. Majd amikor már állt = sűrűsödött, akkor még hígítok rajta annyit tejjel, hogy szerintem a megfelelő állaga legyen.
Végeredmény: 3 tojás, kb. másfél liter tej, kb. fél kg. liszt.
Kösz, szerintem te legalább annyira ügyes vagy, hiszen ha vékonyabbra-vastagabbra sütöd, már nem pont 20 db jön ki.
De azért örülök, hogy összejött, és nem azt írtad vissza, hogy neked ezekből az arányokból egy össze-vissza szakadó, vagy "vastag mint a cipőtalp" minőség jött ki.
Ma sütök ebédre, elég hűvös van hozzá, nyugodtan állhatok a tűzhely mellett!
(Egyébként nálam is átlagban szokott 10 db lenni, az írt mennyiségből 8-12 db, átlagban a 10 db szokott lenni)
Nagyon amatör a 2. válasz.Kihagyta a sütőport! /enyihez 1:2 csom./ vagy szódavíz,de a ruszki palacsintát élesztővel könnyebítik.Na meg az olaj is kimaradt. És a lisztet lehetőleg eszerre adjuk a folyadékhoz,mert az utólag hozzákeverés csinálja a czomókat.Azért jó ha áll egy kicsit ,mert igy elkerülhető,hogy az elsöket fervakarni kelljen.
Elöször a tojás-tej ben feloldjuk a cukor-só-pütőport,/cukor nélkül fehér lesz egy kis cukor barnitja/Erre jöhet a liszt egyszerre ,a sürü tésztához egy kis olaj.Keverjük,hogy az olajat felvegye és a maradék tejjel,vagy szódavizzel beállitjuk a sürüséget,vagy is ,hogy addig higitjuk ,hogy a felemelt kanálból,vastag sugárban már kifolyon. Nyam nyam...
Már miért kellene bele sütőpor? Jézusom...meg élesztő... Anyósom is rak bele élesztőt, azt sem értem...
A palacsinta könnyű tésztájába semmi nem kell, ezek csak elrontják :)
Persze ízlések és pofonok.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!