Hogy lehet eltalálni az arányokat az ízesítésnél?
Figyelt kérdés
Sosem sikerül. Vagy túl sós lesz az étel vagy sótlan. Most próbálok tanulni főzni, pár hete kezdtem.2011. aug. 29. 18:01
1/7 anonim válasza:
kevés sót tegyél bele, folyamatosan kóstolgasd ahogy készül, és közben tegyél bele még, de egyszerre mindig csak keveset
2/7 A kérdező kommentje:
És ha olyan a kaja hogy sütni kell?
2011. aug. 29. 18:14
3/7 anonim válasza:
ha húsokra gondolsz, pár órával sütés előtt sózd be, kivéve, ha grillezed, akkor nem szabad sózni.
4/7 anonim válasza:
ha sütöd akkor is megkóstolhatod pl 10 perccel a sütési idő vége előtt, ha kell akkor még sózod, és visszatolod
5/7 anonim válasza:
A fűszerezés gyakorlatot igényel. Tapasztalattal és kóstolással lehet sikert aratni. Kivétel ez alól a sózás.
Egy étel inkább sótlan legyen, mint sós. Arról nem is beszélve, hogy ami neked sótlan, lehet másnak sós. Én sót csak nagyon minimális mértékben használok. Aztán ha kész az étel mindenki sózza ízlése szerint.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2011. aug. 29. 18:59
7/7 doboszoli válasza:
Igen, inkább alá, mint túl sózz.
Kellő gyakorlat megszerzése után észre sem veszed mennyit tettél bele, mégis jó lesz.
Csak türelemmel, és kellő alázattal!
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!