Nektek minden nap van főtt étel az asztalon? Minden nap esztek húst?
En minden nap fozok es mindig húsos ételt készítek, valamint 2-3 naponta levest is készítek, ebben már nem mindig van hús!
Mennyit koltotok egy hónapban etelre?
Valamint zöldséget es gyümölcsöt mennyit vasaroltok? En sokszor csinálok salatat, valamint reggelihez mindig rengeteg zöldséget darabolok. Gyümölcs is sok fogy nálunk.
Nem minden nap főzök, de minden nap van egyszer melegétel az asztalon.hétvégén mindig többet főzök és azokból teszek el adagokat, néha még egysszemélyeset is, semmit nem dobok ki.ezek általában húsos ételek, vagy panírozott húsok, zöldségek. ezekből is tudunk hét közben válogatni, de sokszor csak két hét múlva, hogy ne az legyen, mint hétvégén volt. Természetesen frisset is főzök hétközben legalább 3 alkalommal, de ez nem feltétlenül húsos.
sok főzeléket fogyasztunk, a tojás, a bundáskenyér,, sült ropogós hagyma, a tócsni is finom feltét.
lecsó szezonban szinte minden héten, tojással, puha kenyérrel.
a tésztaféléket is szeretjük édesen, sósan- sajtos-sonkás tészta,tojásosnokedli, krumplistészta, káposztástészta, rizskoch, máglyarakás, nudli, túrógombóc... stb-.ezek elé valami kis könnyű levest szoktam készíteni, ami éppen van otthon abból. ez sem mindig húsos, inkább zöldségféle, vagy gyümölcsleves, paradicsomleves, attól függ mi passzol a másodikhoz.
Sok gyümölcsöt is fogyasztunk általában szezonálisat.
Nem tudnám megmondani konkrétan, hogy havonta mennyit költünk kajára, mert egyik héten ez, másik héten az van akcióban, és ezekkel én mindig számolok, figyelem a szórólapokat.
Hetente egyszer valamit sütök is. A fagyasztóm is telik, ahogy érdemes már eltennivalót venni, már gondolok a télre is.
Mindig azt mondom, azt kell beosztani, ami van, de azt is megjegyeztem a nagyimtól, hogy, ha üres a kamra, bolond a gazda...
Húsos étel heti 3-4-szer van kb, de nem főzök minden nap. Van, amikor igen, van, amikor két napig nem, mert van annyi fagyasztott készétel, hogy felesleges még egy adagot főzni. A salátákat mi is nagyon szeretjük, ahogy a gyümölcsöt is, mindig kipróbálok valami újat saláták terén is, illetve a tökféléket is szeretjük. A különbség annyi, hogy keveset költünk ezekre, mert nagy kertünk van, sok zöldséget és gyümölcsöt magunk termesztünk meg.
Hogy mennyit költünk rá, szintén változó. Jó minőségű ételre nem sajnáljuk, és néha különlegességeket is kipróbálunk, így tényleg nagyon változó.
Főtt ételt minden nap eszek, de azt nem kívánom, hogy minden nap legyen hús.
Ha főzök, akkor bizony minimum 2 napra való ebédet főzök (magamra). Hétvégén+még egy nap biztosan van husi, meglehet hogy még hét közben is előkerül máj, vagy valami hasonló a fagyasztóból. De nem szeretem a húst a hússal, sokszor van tésztaféle, főzelék akár húsfeltét nélkül is esetleg csak egy tükörtojással, vagy max egy db. sült kolbásszal, hasonlóval.
Az előbb vettem észre, hogy (mivel már 4.-ik napja csak jószerivel húst eszek), mintha a gyomromnak ez nem nagyon tetszene. 2 nap rizseshús, 2 nap pörkölt. Elég volt. Holnap lesz még a maradék nokedliből tojásos nokedli. Utána valami zöldségfélét kirántok (csillagtök, vagy kelkáposzta), az biztos, hogy jövő vasárnapig már húsra nem fogok éhezni.
Havi 16-20 ezerből el vagyok, ebbe leginkább belefér még a tisztálkodó-szerek, tisztító-szerek is. Piacon maszektól vásárolom leginkább a zöldségfélét, van a közelben egy maszek zöldséges is, nem megyek nagy üzletbe. Az alap-élelmiszereket is maszek kisboltban vásárolom, ráadásul még füstölt-árut és tőke-húst is árul. Persze mindezeket valamivel olcsóbban, mint Coop és hasonlók, különben kevesen mennénk be hozzá.
Értem. Koszonom a válaszokat! Sajnos, nekem minden nap muszaj foznom, mert a másnapos étel már nem nagyon kelendő! Másfelől, mindent boltból kell vennem, mert mi nem tudunk termelni! Jó es könnyebb azoknak, akik maguknak csinálják! Nem is beszélve arról, h olcsóbb es finomabb! Mi négyen vagyunk két picivel es így durván 120 mégy el etelre, ami rengeteg ráadásul igyekszem olcsóbbat venni /pl.: tejföl, tej, tészta, vaj, szalámi, ásványvíz stb.../ a tisztító szerek + gyerekek pelenkaja, tápszer stb.. Ebben nincs benne! Nagyon soknak tartom ezt az összeget, ezért kérdeztem, h másoknál hogy is működik ez!
Koszonom a válaszokat meg egyszer!
Minden nap nem főzök, de meleg ebéd mindig van és vacsorára is legalább heti 4-5 meleg étel.
Leves mindig van jó nagy fazékkal főzök, így van, hogy ebédre, vacsorára és másnap ebédre is ezt esszük. Mi szeretjük a leveseket és elnyel mindent-csontok, virsli, stb.
Nem mindennap van hús, olyankor tojásos nokedli, tojásos lecsó, rántott cukkini, gomba, sajt rizzsel, krumplis vagy káposztás tészta, édes tészták, sütemények-rétes, piskóta stb.
Nekünk itthon van a kertben sok sok szőlő, körte, szeder, paradicsom, cukkini, paprika. Dinnyét, barackot, szilát é almát sokat veszünk nagyon.
Krumplit, hagymát, néha karfiolt vagy gombát ás pritamin paprikát szoktunk venni, de ezekből sokat.
Reggelihez szendvicshez eszünk zöldséget, és ha a vacsora is hideg akkor ahhoz is.
Lányom müzli eszik reggelire ahhoz eszik gyümölcsöt is.
Sokszor van zöldségleves, főzelék vagy egytálétel salátával, savanyúsággal.
4-es vagyok!
Az én férjem is olyan volt, hogy minden nap mást akart enni, persze húst, és a maradékra már ráadásul csak fanyalgott.
Ekkor írtam egy listát, hogy milyen készétel "maradékából" milyen másik fajta ételt lehet viszonylag könnyen, gyorsan készíteni. Így egy idő után már nem estem kétségbe, hogy megfőztem egy adag valami kaját, és a tizede sem fogyott el!
Hiszen munka után, amikor még hazafelé menet az üzletekbe is be kell menni, de 6,0 óra, fél 7-re azért vacsora is legyen, szóval tudom, hogy nem kis teljesítmény.
Szóval:
- pörköltmaradékot összefőzöd: aprókáposztával = húsos káposzta, pirított tarhonyával = tarhonyás hús, főzhetsz belőle gulyáslevest, vagy ledarálod és lehet belőle húsos palacsinta. Ha a palacsintát négyrét hajtod, bepanírozod, és kirántod, egy kis krumplipüré körettel, savanyúsággal = eszébe sem fog jutni férjednek hogy maradékot eszik!
- Törtkrumpli maradékból lehet a krumplistészta
- Nokedli maradékból a tojásos nokedli
- Pár db. sült hús maradékból = brassói, vagy éppen felcsíkozod, frissen átsütöd, és valami márátással nyakonötve (sajtmártás, fokhagymás tejfölös, vagy gombamártás, esetleg visszarakod egy lecsós alapba) főtt rizs, főtt tészta körettel ismét asztalra teheted
Ha hétvégén már eleve úgy főzöl, hogy "biztosan maradjon" belőle, akkor a hétközbeni vacsit nagyon gyorsan asztalra tudod varázsolni! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!