Milyen ételeket tudnék vinni iskolába?
Van úgy, hogy sokáig benn vagyok, és jóformán élesztős péksütiken élek, amik drágák is, és unom már őket.
Valami főtt ételre gondoltam, ami nem romlik olyan könnyen, elvihető műanyag dobozban, és eláll jópár órán át (mivel messze lakom a sulitól, és korán indulok, ezért legalább 6-7 órát kéne álljon, mielőtt megenném, ezt úgy, hogy előtte éjjel hűtőben lenne).
Kerestem már itt gyakorin is ötleteket, találtam szép számmal, de hátha tudnátok mondani újabbakat :)
Ja, igen, heti 2000 Ft-ból gazdálkodnék (a heti igazából csak azt az 5 napot takarja, amíg suliban vagyok).
Köszi előre is! :)
szendvics-főtt hús, rántott sajt, csirkemell, prizsi, cukkini, halrudak majonézzel, csalamádéval zsemlébe
sonkás, sajtos, szalámis, körözött, tojás, fűszervajas szendvics zöldségekkel
kefír, gyümölcsök
főtt rizs hozzá paradicsomos halkonzerv
különféle tonhalsaláták
kápsoztás, mákos, diós, krumplistészta
rizseshús, tarhonyáshús
főtt hús krumplival, kompóttal
rizskoch mákosguba, gofri, palacsinta
lesütött husok
fasírt kruplival
Hát, romlandót hűtés nélkül semmiképp!
Nem tudom, hogy viszonyulsz a műkajákhoz... nem túl egészséges, de vannak ezek a snackes tésztalevesek. A legolcsóbb nálunk 75 ft, beletöröd a tésztát egy műanyagba tálba, rá a tészta mellé csomagolt kis fűszer+olaj ( minden benne van a zacsiban), forró víz rá, 3 perc, és és lehet enni.
Vagy csinálhatsz szendvicseket füstölt sonkával, vagy kolbásszal, füstölt sajttal, az kibír pár órát hűtés nélkül.
Hát ez elég sok idő nincs menza?
Talán rizs, lencse, kukorica salik olajos citromos ecetes öntetel.
Puliszka változatokfözhetsz bele sajtot
Füszeres tepsis krumplik
baconbe tekert sült aszalt gyümik
zöldség fasirtok
Menza sajnos nincs, a környéken vannak éttermek, meg a suliban büfé, de ott drágább egy menü, vagy büfében ugye a szendvics, péksüti, mintha itthon megveszem a hozzávalókat.
Hűtőtáskánk van, de csak nagyon nagyméretű, azzal nem mászkálhatok, a jégakkus megoldás meg túlzottan lehűtené, habár a büfében van mikró szerintem.
Azért köszi a kajaötleteket, nagyon jókat írtatok, ha hűtési ötlet is van, annak is örülnék :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!