Szoktál netről főzni? Könnyen találsz megfelelő receptet?
Kreatívnak kell lenni. Én kétfele főzök, egyikőnk vegetáriánus. Általában ugyanazt az ételt készítem el kétféleképp. Nem bonyolítom vagy aggódom túl, ha pl. göngyölt hús, akkor a másik fele göngyölt padlizsán lesz mondjuk. Ha pörkölt, akkor az egyik húsos, a másik gombás. És így tovább. Nem nehéz receptet találnom, mert főleg a fűszerezésre és az elkészítési módra koncentrálok, a hozzávalók pedig variálhatóak, ha az ember már otthonosan mozog a konyhában.
Én főleg főzős blogokat szoktam nézni. A nosalty, mindmegette jellegű oldalakat nem szeretem, mert sokszor felületes, rossz hozzávaló-arányú recepteket töltenek fel, és emellé még kép sincs vagy éppenséggel még gusztustalan is. Pl. egy ilyen alapján a büdös életben nem állnék neki levest főzni:
De ez mindjárt más ugye:
Azért szeretem a blogokat, mert ott általában ízléses képekkel körítve kapjuk a receptet, így tudjuk, mire számíthatunk. Ráadásul a blogokról jó praktikákat is el lehet néha tanulni, hiszen általában az ír főző-sütőblogot, akinek azért nem kevés tapasztalata van a témában, és rengeteg szakszerű blog is van (amit pl. szakácsok írnak).
Alapvetően sokkal pontosabb, ízlésesebb recepteket találok ott, míg a fent említett főzőoldalak sajnos hemzsegnek kontármunkáktól, alig-alig akad egy két igényes alkotás.
Azért nem teljesen értek ezzel egyet.
Nekem az első linken szereplő kaja sem gusztustalan, egy otthon készült levest így szokás tálalni, és nem úgy, mint I. osztályú étteremben, és nem is profi fotós fotózza.
A nosalty-n nagyságrendekkel több recept van fent, mint a másik blogon. Beleolvastam, érdekes, de vacsi ötletet továbbra sem innen fogok meríteni.
7., a kérdés a személyes szokásainkról szólt.
Én meg a te véleményeddel nem értek egyet. Otthon is lehet a levest gusztusosan, odafigyelve tálalni, és szerintem erre érdemes hangsúlyt fektetni, ha az ember megosztja a nagyvilággal is a művét.
Másrészt tényszerű, hogy a nosaltyn és társain nagyságrendekkel több recept van fenn, de mire találsz egy használhatót, elment 1 óra arra, hogy kiszűrd a szemetet. Rengetegen alkalmaznak elnagyolt leírásokat vagy rossz arányokat, esetleg nem létező mennyiségeket, nem jelölik meg a sütésfokot vagy az elkészítési időt. Persze x év rutin után már sejti az ember, de ha egy új receptet próbál ki, akkor érdemes lenne tudni a körülbelüli adatokat, ez pedig sokszor nincs így.
A blogok jóval alaposabbak, pontosabbak és ízlésesebbek, ez az én véleményem. Azt hiszem, hogy a kérdésre válaszoltam, így a további reakciókat a véleményemre kérlek mellőzd, mivel ez nem vitaoldal!
Nahát nem te fogod nekem megmondani, hogy mikor írjak, és mikor ne.
A grammos kimérés meg nem érdekel, mert úgysem méricskélek, és csak ötletek kellenek, arra pedig pont megfelelő az oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!