Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az hogy?

Miért van az hogy?

Figyelt kérdés
Iszunk egy buliba és másnap meg totál rosszul vagyunk, (fáj a fejünk , semmihez semmi kedv.. ) meg minek vagyunk másnaposak?
2013. jún. 16. 16:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
gondolom nem a csapvíztől
2013. jún. 16. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez milyen hülye kérdés már? Az alkoholtól vagytok másnaposak, és a másnaposságtól vagytok rosszul.
2013. jún. 16. 16:59
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

"másnap meg totál rosszul vagyunk, (fáj a fejünk , semmihez semmi kedv.. )"

Így jár, aki sejtmérget iszik.

2013. jún. 16. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Azért vagytok másnaposak, mert az alkohol sejtméreg, és nem mellékesen vizet von el a szervezettől, valamint ásványi anyagokat.

Igyál megfelelő mennyiségű vizet az alkohol mellett, nyomj le egy multivitamin tablettát alvás előtt és az égvilágon semmi bajod nem lesz másnap. Ha extrém mennyiségekben isztok, akkor másnap a gyomrot is marja néha az alkohol, erre az evés a megoldás, lehetőleg szintén lefekvés előtt.

2013. jún. 16. 18:13
 5/6 Phoney ***** válasza:

Elsősorban az alkohol "kihajtására" elhasznált víz hiánya (a kiszáradás), valamint az alkohol bontásával keletkező acetaldehid és ecetsav okoznak másnaposságot, de rosszabbá teszik az alapanyag erjesztésekor keletkező (esetleg ízesítéskor hozzáadott) kongenerek is, melyekből olcsóbb italokban jellemzően több van.

A másnaposságnak lényegében semmi köze az alkohol „sejtméregségéhez” (ahogyan a részegségnek se), de tudom, ez a „sejtméreg” olyan jól hangzik, tessék leírni ma este még 20 válaszban, ettől majd biztos messiások leszünk.

2013. jún. 16. 19:03
 6/6 anonim ***** válasza:
nem tudom,én vagyok nagy ivó,de ittam már hányásig másnap még sincs semmi bajom,egyedül takarítani nincs kedvem
2013. jún. 17. 00:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!