Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki nagyon...

Van itt olyan, aki nagyon válogatós?

Figyelt kérdés
Én csak kevés ételt szeretek. A zöldségeket csak lecsóban szoktam enni, meg zöldséges szalámiban. A levesek közül is csak olyanokat eszek, amiben kevés zöldség van, hogy könnyen kitudjam szedni. A húsok közül a disznóhúst szeretem a legjobban, de abból is csak azt, ami nem kövérkés, a tyúkhús nekem túl eres, meg olyan nyálkás, vagy milyen. Tortából, süteményből is csak a krémes, csokisokat szeretem, a lekvárosat is megeszem néha, ha nincs benne más, a gyümölcsösöket nem.
2013. jún. 13. 13:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Most nézem, hogy gesztenyét nem írtál, mindegy, én azt se szeretem, ha az van a csokiban.
2013. jún. 13. 16:26
 12/17 anonim válasza:
9es mintha engem írtál volna le :D sajnos én is ennyire válogatós vagyok,és nem tudok ellene mit tenni :/
2013. jún. 13. 18:25
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen, bár engem azért már lehet, hogy leköröztetek. :)

Semmilyen olyan ételt nem eszek meg, amiben bab vagy paprika jelen van.

Borsót, répát mindenből kipiszkálom. A többi zöldséggel nincs nagy problémám, vicces, hogy azok a kedvenceim (gomba - jó tudom nem zöldség, brokkoli) amiket mások nem igazán kedvelnek.

Amit kifejezetten szeretek még kajában az az uborka, hagyma. De ezen a 4 zöldségen kívül az összes többit megeszem.

Gyümölcsök közül maximum a grapefruit-tal nem vagyunk közeli barátok, a többi jöhet.

Húsok közül disznót soha. Számomra egyszerűen undorító, főleg, hogy még a "sovány" húson is van valamennyi zsír. A tengeri herkentyűket sem szeretem, de azokkal néha-néha próbálkozom (pl nyaralás alkalmával).

Csokik, és más boltban kapható édességek közül csak a jobbakat szeretem (Ferrero, Lindt, és hasolnók), a többi általában gejédes (Milka is egyre jobban csúszik le). Otthon készített édességek közül maximum 3-4 féle torta jöhet szóba, a sütikkel általában nincs problémám. Amitől hányni tudnék az a tojásfehérjéből felvert hab és a bolti habpor (tejszínt viszont imádom).

Levest egyáltalán nem eszek, nem az ízlésemnek megfelelő. De ha az van, akkor megeszem, de ilyen csak talán évente egyszer-kétszer van.

2013. jún. 14. 21:29
 14/17 anonim válasza:
Én is (nagyon) válogatós vagyok. Gyümölcsöt egyáltalán nem eszek, kivéve az eper, málna és dinnye fagyit, amiben vannak pici darabok. Zöldségek közül egyiket sem eszem meg magában, a paradicsom, paprika szagától még rosszul is leszek, ugyanakkor pörköltben, levesként elkészítve szeretem őket, kivétel a tök, spárga. Párolt zöldségekről hallani sem akarok. A krumplit főve, picit sütve nem szeretem, csak is az olajban sült hosszúkás, sós krumpli "pálcikát"=mekis krumpli. Diót ki nem állhatom, mogyorót, pisztáciát csak sósan. Ugyanakkor igazi húsevő vagyok, nagyon sok féle húst szeretek a legkülönbözőbb elkészítési módokkal, például sertés, csirke, pulyka, őz, szarvas, vaddisznó, rák, kagyló, tintahal, béka, osztriga, és majdnem minden hal. Tésztákat és sütiket, édességeket imádom, persze csak ha azok nincsenek benne, amiket nem szeretek.
2013. jún. 16. 16:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is válogatós vagyok kiskorom óta. Egy csomó olyan dolog van, aminek nem is emlékszem az ízére, mert olyan régen ettem (amikor anyum még le tudta erőszakolni a torkomon :D), de mégis rámondom, hogy nem szeretem.

Zöldségeket, gyümölcsöket egyáltalán nem eszek, se nyersen meg sütve-főve, sehogy. Egyedül a krumplit eszem meg a zöldségek közül, bár tudom ez nem túl egészséges (a többi zöldséghez viszonyítva), meg nem rég ettem rántottkarfiolt, amiről azt hittem, hogy nem szeretem, de múltkor megkóstoltam és rájöttem, hogy jó :D

gyümölcsből nagyon ritkán eszem almát, ha már anyum magyon erőlteti. A legtöbb gyümölcsnek nem is az ízével van bajom, hanem az "állagával", ez most lehet h hülyén hangzik de nem tudom jobban elmagyarázni. Üditőbe pl szeretem a gyümiket. Olyan szoktam csinálni, hogy narancsot meg citromot frissen csafarok és azt megiszom, mert tudom, hogy egészséges.

Húsokat eléggé szeretem, főleg a csirkét. Halat is szeretem, bár sajnos elég ritkán van itthon. Édességeket is szeretem (kivéve a gyümölcsösöket, lekvárosakat...)

Vendégségbe szoktam még leerőltetni olyan dolgokat, amiket nem szeretek, ha nagyon muszáj, ilyen volt több alkalommal a paradicsomleves, hát a mai napig büszke vagyok magamra azért :D

2013. jún. 16. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha azt nézzük, eléggé válogatok. Ezek közül én semmit sem vagyok hajlandó még kóstolni sem: Bármilyen savanyúság (és bármi más, amiben az az anyag található, amivel savanyítják (annyira utálom, hogy a nevét sem vagyok hajlandó olvasni, vagy írni), mócsingos húsok, nem átsütött ételek, cékla, káposzta, paradicsom (csak akkor ha nyers), konzervek, löncshús, disznósajt, édeskés sajtok, hurka, tengeri cumók, és még pár másik, ami nem jut eszembe.
2013. jún. 16. 19:22
 17/17 anonim ***** válasza:
A párom még nálad is válogatósabb! Kiakadok tőle! Néha kénytelen vagyok kétfélét főzni, hogy változatosabban egyek.. legalább én.. :D
2013. jún. 17. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!