Van itt olyan, aki nagyon válogatós?
Igen, bár engem azért már lehet, hogy leköröztetek. :)
Semmilyen olyan ételt nem eszek meg, amiben bab vagy paprika jelen van.
Borsót, répát mindenből kipiszkálom. A többi zöldséggel nincs nagy problémám, vicces, hogy azok a kedvenceim (gomba - jó tudom nem zöldség, brokkoli) amiket mások nem igazán kedvelnek.
Amit kifejezetten szeretek még kajában az az uborka, hagyma. De ezen a 4 zöldségen kívül az összes többit megeszem.
Gyümölcsök közül maximum a grapefruit-tal nem vagyunk közeli barátok, a többi jöhet.
Húsok közül disznót soha. Számomra egyszerűen undorító, főleg, hogy még a "sovány" húson is van valamennyi zsír. A tengeri herkentyűket sem szeretem, de azokkal néha-néha próbálkozom (pl nyaralás alkalmával).
Csokik, és más boltban kapható édességek közül csak a jobbakat szeretem (Ferrero, Lindt, és hasolnók), a többi általában gejédes (Milka is egyre jobban csúszik le). Otthon készített édességek közül maximum 3-4 féle torta jöhet szóba, a sütikkel általában nincs problémám. Amitől hányni tudnék az a tojásfehérjéből felvert hab és a bolti habpor (tejszínt viszont imádom).
Levest egyáltalán nem eszek, nem az ízlésemnek megfelelő. De ha az van, akkor megeszem, de ilyen csak talán évente egyszer-kétszer van.
Én is válogatós vagyok kiskorom óta. Egy csomó olyan dolog van, aminek nem is emlékszem az ízére, mert olyan régen ettem (amikor anyum még le tudta erőszakolni a torkomon :D), de mégis rámondom, hogy nem szeretem.
Zöldségeket, gyümölcsöket egyáltalán nem eszek, se nyersen meg sütve-főve, sehogy. Egyedül a krumplit eszem meg a zöldségek közül, bár tudom ez nem túl egészséges (a többi zöldséghez viszonyítva), meg nem rég ettem rántottkarfiolt, amiről azt hittem, hogy nem szeretem, de múltkor megkóstoltam és rájöttem, hogy jó :D
gyümölcsből nagyon ritkán eszem almát, ha már anyum magyon erőlteti. A legtöbb gyümölcsnek nem is az ízével van bajom, hanem az "állagával", ez most lehet h hülyén hangzik de nem tudom jobban elmagyarázni. Üditőbe pl szeretem a gyümiket. Olyan szoktam csinálni, hogy narancsot meg citromot frissen csafarok és azt megiszom, mert tudom, hogy egészséges.
Húsokat eléggé szeretem, főleg a csirkét. Halat is szeretem, bár sajnos elég ritkán van itthon. Édességeket is szeretem (kivéve a gyümölcsösöket, lekvárosakat...)
Vendégségbe szoktam még leerőltetni olyan dolgokat, amiket nem szeretek, ha nagyon muszáj, ilyen volt több alkalommal a paradicsomleves, hát a mai napig büszke vagyok magamra azért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!