Nna. Kiszámoltam. Napi 830. -ft-om marad kajára. Segítene valaki?
11-es, a kérdező ebédhez kért tanácsokat szerintem :) De többfélét is írtam, ahol gyerek is van, érdemes variálni.
Ja, kérdező! Gyerekeim imádják: rakott almás csirkemell, olyan, mint a rakott krumpli, de kolbász helyett csirkével, és almaszeletek vannak rétegezve benne. És van még almaszósz sült husihoz, a szósz is telít és így kevesebb hús kell hozzá, gyakran készítem rizzsel.
Mi szoktunk ilyen ételt csinálni:
Pici baconkockákat megpirítunk felkarikázott virslivel.
Másik serpenyőben két szál felkarikázott újhagymát és gombát pirítunk.
Összeöntjük a kettőt, és leöntjük főzőtejszínnel, és paradicsompürével. Egy kis oregano és bazsalikom mehet bele, és pici sajt a tetejére. Addig sütjük 180 fokon, amíg bugyog (felforr). Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
9es vagyok. így már nehezebb hogy több emberre kell :/
sajnos nagy utánajárást igényel a dolog de figyelni kell az árakat és az akciókat, és ha lehet egy két dolgot nagyobb tételben venni.
A nosaltyn például lehet keresni külön nagyon olcsó recepteket a keresővel! Pl:
A levesek is jók lehetnek, valami krumplis, vagy bableves ami eltelít!
BÁrmilyen krémleves, ezek laktatóak, pirítóssal tálalva akár egy főételnek is beillenek, ha nem vagytok túl nagyétkűek.
Cukkínikrémleves, burgonyakrémleves, borsókrémleves, sajtkrémleves, hagymakrémleves (fokhagyma, póréhagyma verzióban is), spárgakrémleves, gombakrémleves, bazsalikomkrémleves, paradicsomkrémleves, babkrémleves, paprikakrémleves, zellerkrémleve, stb.
Egyéb laktató levesek, pl. gulyás, bableves, köménymagos leves pirított leveskockákkal, tojásleves, stb., esetleg egy csirkeraguleves, sima húsleves.
Rengeteg olcsó egytálétel van: rakott krumpli, rakott brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, gomba...
Olaszos ételek: pizza, lasagne, cannelloni, penne mind kijönnek olcsón (csak a tészta kell hozzá, paradicsomszósz, sajt és valamilyen belevaló, pl. hús vagy zöldség), ráadásul jól variálhatóak.
Tepsiben sült tejszínes-zöldséges tészta
Gomba vagy normál pörkölt
Mákos, diós, túrós, krumplis, egyéb tészta
Főzelékek fasírozottal, krumplifőzelék, zöldbabfőzelék, stb.
Olcsóbb húsok pl. csirkecomb és társai is tudnak nagyon finomak lenni fűszeresen elkészítve, a csirkecomb pl. 6-700 kilóra, így egy kis krumplipürével vagy salátával pont egy megfelelő méretű ebéd (kb. 30 deka fejenként).
Sült töltött zöldségek (gomba, paradicsom, paprika, cukkini), vagy tekercsek (cukkini, padlizsán, paprika), töltheted szinte bármivel, darált hússal, fűszeres túróval, tonhalkrémmel, akármivel...
Aranygaluska, stíriai metélt, mákos guba...
Szerintem a lényeg, hogy sokmindent csinálj kézzel. Ne vegyél pl. bolti nokedlit, galuskát meg ilyen baromságokat,hanem készítsd otthon. Ne többszáz forintos gulyásporból főzd a levest, hanem fűszerezd otthon. Ne méregdrága lasagneporból készíts lasagnét, hanem főzd meg otthon olcsón sűrített paradicsomból. És így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!