Valaki! Sürgősen . Lehet-e házilag akácvirágból mézet csinálni?! És ha igen hogyan?
Biztos nem veszel 2kg akácot 1200 forintért mikor a felvásárlási ár 1000forint kilónként és akkor nem vacakolok üvegezéssel,cimkézéssel stb.
Még 1kg-ért is nagyon olcsó az 1200 forint.
1200Ft-ért 2kg hamisított mézet kapsz, az én családom is méhész volt még 6-7 évvel ezelőttig és a legnagyobb akácdömping idején is a legrosszabb felvásárlási ár olyan 650/kg volt. Ismétlem felvásárlási, 50L-es hordókban, az eladási 900 körül járt és az volt a legalja.
Elhiszem, hogy finom, meg méznek gondolod, de nem az, cukorsziruppal és adalékanyagokkal hígítják. Kaptál kb. fél kg mézet és 1,5kg szintetikus cukrot.
Sőt az új 2013-as akácméz még drágább lesz.
-rossz volt a tavasz,sok méhcsalád kipusztult,gyenge maradt
-épp most gyepálja agyon a virágzó akácot a viharos szél,a méhek benn ülnek tétlen a kaptárakban,nem tudnak kirepülni gyűjteni
-Debrecen környékén a 28-29 fokos melegben már 2-3 napja lesült az akácvirág
jó úton haladunk a 2000 forintos akácméz felé,már akinek lesz.
a repce szintén nem sikerült,20 családtól pörgettek egyes méhészek 50-60kg mézet,a szokásos 200-250kg helyett.
júniusra bejön az aszály,aztán csókolom,vegyesméz,hársméz,napraforgóméz csáóóóóó
Igazi akácmézet veszek tőlük én is ott szoktam lenni a pörgetésen, segítek és látom is. Akácerdőre mennek.
Most pörgettek ki repcét 200kg, szóval itt jó lett a mézhozam. Bár azt mondják, hogy ennél sokkal több a jó. 200-250-kg-nál több.
Méz árat emelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!