Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljak makaront?

Hogyan csináljak makaront?

Figyelt kérdés

Anyukám rám bízta a külföldi vendégek fogadását (francia)

és mivel én mindig bizonyítani akarok bevállaltam a főzést is. Az előételtől a főételig minden rendben, de makaront hogyan kell csinálni?



2013. ápr. 7. 09:17
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

vagy

Pierre Hermé receptje :

(A receptet követve kb. 72 macaron készíthető)


A macaronhoz:

-300 g őrölt mandula (150 g)

-300 g porcukor (150 g)

-110 g pihentetett tojásfehérje (55 g)

(legalább 4 napig hűtőszekrényben, letakarva)

Valamint:

-300 g porcukor (150 g)

-75 g ásványvíz (37,5 g)

-110 g pihentetett tojásfehérje (55 g)

-10 g kávéesszencia (5 g)

-1,5 g zöld ételszínezék (elhagyható)


1. Szitáljuk össze az egyik adag porcukrot és az őrölt mandulát. Keverjük össze az ételszínezéket és az első adag tojásfehérjét, majd öntsük a porcukorhoz és mandulához, de még ne keverjük össze.


2. A többi porcukrot és az ásványvizet hevítsük 118 fokra.

Amikor a szirup hőmérséklete eléri a 115 fokot, verjük fel a második adag tojásfehérjét.

Adjuk hozzá a 118 fokos szirupot, verjük közepesen kemény habbá, hagyjuk 50 fokosra lehűlni, majd egyenletesen adagolva adjuk hozzá a mandulás keverékhez.

Az összeállt masszát kanalazzuk egy habzsákba.


3. Rajzoljunk 3,5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra úgy, hogy köztük

2-2 cm távolság maradjon. Fordítsuk meg a sütőpapírt, aztán a habzsákból nyomjuk a masszát a sablonokra. Pihentessük 30 percig, amíg kissé megszárad.


4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő esetében 160 fok, gázsütő: 4-es fokozat).

Helyezzük a tepsiket a sütőbe. Süssük 12 percig, ezalatt kétszer nyissuk ki rövid ideig a sütő ajtaját, majd csukjuk is be.

Vegyük ki az elkészült macaronokat a sütőből, majd óvatosan csúsztassuk őket a munkapultra.


Én ma ezt fogom megcsinálni a Pierre Hermé-s receptet.

SOK SIKERT HOZZÁ,

2013. ápr. 7. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
(ZÁRÓJELBEN az azt jelenti hogy a fele adag , Én csak a felét fogom készíteni ezért, amikor bemásoltam neked benn maradt a szövegben , elfelejtettem kitörölni :)))
2013. ápr. 7. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ööö, biztos egy franciának ezt akarsz csinálni úgy, hogy bevallottan nem próbáltad még? Még a tapasztalt szakácsoknak is nagy kihívás ez a süti és már a legapróbb részleteken (mandulaliszt finomsága pl.) is elcsúszhat és lapos marad.


Arról nem is beszélve, hogy egy idelátogató külföldi esélyesen a magyar konyhára kíváncsi, nem arra, amit otthon gyakran és finomabb formában akármikor ehet. Csinálj lúdlábat, dobostortát, Eszterházyt, akármit.

2013. ápr. 7. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!