Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valaki! Sürgősen . Lehet-e...

Klasszikusnarancs kérdése:

Valaki! Sürgősen . Lehet-e házilag akácvirágból mézet csinálni?! És ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
Nem találtam neten semmit arról hogy lehet-e .. mindenhol a pitypangot dobja ki ..

2013. máj. 8. 18:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nem lehet. A méz a méhek gyomrában félig megemésztett nektár.

Beszarás, hogy milyen életképtelen és buta emberek vannak itt.

2013. máj. 8. 18:32
 2/16 anonim ***** válasza:
64%

Találtam egy "bodzaméz" receptet, talán ezt meg lehet próbálni akácból is, csak az előírtnál kicsit több akáccal.

30 db bodzavirág

1 l víz

75 dkg kristálycukor

1 citrom leve (vagy citromsav)

A virágokat a vízben 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (fél l bodzafőzetet kell kapnunk).

Hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik), majd tiszta üvegekbe töltjük.

Igazából fogalmam sincs, beválik-e, csak egy tipp.

Amúgy az első válaszolónak igaza van, akácmézet nem szoktak házilag csinálni, csak a méhek. :)

2013. máj. 8. 18:52
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

hogyne lehetne mar. csak mehek kellenek hozza.

mondjuk kivancsi lennek mitol olyan surgos valaszt kapnia erre a kerdesre :D

2013. máj. 8. 18:57
 4/16 anonim ***** válasza:
45%
Házilag nem lehet!
2013. máj. 8. 19:05
 5/16 anonim ***** válasza:
49%
A bodzavirág ízanyaga aligha bírja a 45 perces főzést!
2013. máj. 8. 19:06
 6/16 anonim ***** válasza:

5-ös a bodzaszörpnél is kell valameddig főzni a bodzát, ha jól tudom. De én még ezt nem próbáltam, csak találtam és ide tettem, hátha valami ilyenre gondol a kérdező.

Amúgy még én sem hallottam az életben olyat, hogy akácméz házilag. :D Ezért gondoltam, hogy valami akácszirupszerűségről lehet szó talán (??????)

2013. máj. 8. 19:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Műmézet telített kristálycukor oldatból lehet csinálni! 10cm tejsavat adunk az oldathoz azután lassan főzzük amíg be nem sűrűsödik.A savas főzés szétbontja a szacharózt szőlő és gyümölcscukorra.Üvegedényben lehet csak főzni.
2013. máj. 8. 19:23
 8/16 doboszoli ***** válasza:
73%
Na neeeeeeee!
2013. máj. 8. 19:55
 9/16 szabóméhészet ***** válasza:

Durva hogy valaki sajnál 1600-2200 forint 1kg igazi akácmézre és inkább "mézet" akar kutyulni házilag.

Kedves Kérdező! esetleg a tokaji aszu receptje nem kell műtrágyából? jobb mint az igazi.

2013. máj. 12. 13:47
 10/16 anonim ***** válasza:
Én háztól veszem az akácmézet 2 kilót 1200ft-ért! :)
2013. máj. 12. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!