Valaki! Sürgősen . Lehet-e házilag akácvirágból mézet csinálni?! És ha igen hogyan?
Nem, nem lehet. A méz a méhek gyomrában félig megemésztett nektár.
Beszarás, hogy milyen életképtelen és buta emberek vannak itt.
Találtam egy "bodzaméz" receptet, talán ezt meg lehet próbálni akácból is, csak az előírtnál kicsit több akáccal.
30 db bodzavirág
1 l víz
75 dkg kristálycukor
1 citrom leve (vagy citromsav)
A virágokat a vízben 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (fél l bodzafőzetet kell kapnunk).
Hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik), majd tiszta üvegekbe töltjük.
Igazából fogalmam sincs, beválik-e, csak egy tipp.
Amúgy az első válaszolónak igaza van, akácmézet nem szoktak házilag csinálni, csak a méhek. :)
hogyne lehetne mar. csak mehek kellenek hozza.
mondjuk kivancsi lennek mitol olyan surgos valaszt kapnia erre a kerdesre :D
5-ös a bodzaszörpnél is kell valameddig főzni a bodzát, ha jól tudom. De én még ezt nem próbáltam, csak találtam és ide tettem, hátha valami ilyenre gondol a kérdező.
Amúgy még én sem hallottam az életben olyat, hogy akácméz házilag. :D Ezért gondoltam, hogy valami akácszirupszerűségről lehet szó talán (??????)
Durva hogy valaki sajnál 1600-2200 forint 1kg igazi akácmézre és inkább "mézet" akar kutyulni házilag.
Kedves Kérdező! esetleg a tokaji aszu receptje nem kell műtrágyából? jobb mint az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!