Valaki! Sürgősen . Lehet-e házilag akácvirágból mézet csinálni?! És ha igen hogyan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem, nem lehet. A méz a méhek gyomrában félig megemésztett nektár.
Beszarás, hogy milyen életképtelen és buta emberek vannak itt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Találtam egy "bodzaméz" receptet, talán ezt meg lehet próbálni akácból is, csak az előírtnál kicsit több akáccal.
30 db bodzavirág
1 l víz
75 dkg kristálycukor
1 citrom leve (vagy citromsav)
A virágokat a vízben 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (fél l bodzafőzetet kell kapnunk).
Hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik), majd tiszta üvegekbe töltjük.
Igazából fogalmam sincs, beválik-e, csak egy tipp.
Amúgy az első válaszolónak igaza van, akácmézet nem szoktak házilag csinálni, csak a méhek. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
hogyne lehetne mar. csak mehek kellenek hozza.
mondjuk kivancsi lennek mitol olyan surgos valaszt kapnia erre a kerdesre :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
5-ös a bodzaszörpnél is kell valameddig főzni a bodzát, ha jól tudom. De én még ezt nem próbáltam, csak találtam és ide tettem, hátha valami ilyenre gondol a kérdező.
Amúgy még én sem hallottam az életben olyat, hogy akácméz házilag. :D Ezért gondoltam, hogy valami akácszirupszerűségről lehet szó talán (??????)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Durva hogy valaki sajnál 1600-2200 forint 1kg igazi akácmézre és inkább "mézet" akar kutyulni házilag.
Kedves Kérdező! esetleg a tokaji aszu receptje nem kell műtrágyából? jobb mint az igazi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!