Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Készítettem ma salátát és...

Készítettem ma salátát és tettem bele medvehagymát. Virágzás után szedtem le. Lesz bajom?

Figyelt kérdés
Csak most olvasom a Gyakorikérdések.hu-n hogy ekkor már nem szabad szedni, mert mérgező. Én meg szépen megvacsoráztam belőle. Lesz valami bajom? Mit csináljak? segítsetek :'(

2013. máj. 7. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Na aggódj, ez is csak egy hülyeség, ami a neten terjed. MEg lehet enni ilyenkor is.
2013. máj. 7. 21:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem mérgező
2013. máj. 7. 21:04
 3/12 anonim ***** válasza:
nem mérgező
2013. máj. 7. 21:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) már nem tudtam hirtelen hova kapjak, annyi helyen olvastam most hogy mérgező.. Ám van valami alapja a netes terjedésének?
2013. máj. 7. 21:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Jah... az hogy barmok összekeverik a gyöngyvirág levelével és az valóban mérgező! Pont ma olvastam egy cikket, hogy elpatkolt ettől valaki. De az nem medvehagyma volt, hanem gyöngyvirág levél. Szóval ne parázz! Egyébként ha nagyon parázol, hánytasd meg magad és nyugodtan fogsz aludni! :)
2013. máj. 7. 21:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi:) én meg itt paráztam. na a holnapi német TZ 5-ös is ugrott :D
2013. máj. 7. 21:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Össze lehet téveszteni a gyöngyvirággal és az a mérgező!

Virágzás előtt a hagymáját és a leveleit szokták gyűjteni, virágzás után azonban elveszíti az aromáját.

A medvehagymára ezt szokták mondani, hogy virágzás után már nem olyan jó az aromája. De attól még ehető és nem mérgező, csak nem olyan jó mint frissen az elvirágzás előtti állapotában!

2013. máj. 7. 21:17
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi:) az biztos hogy medvehagymát ettem.
2013. máj. 7. 21:19
 9/12 A kérdező kommentje:
és ha virágzás alatt szedettet ettem? akkor ugyanez?
2013. máj. 7. 21:23
 10/12 anonim ***** válasza:
2013. máj. 7. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!