Pörköltet szeretnék főzni bográcsban 30 személyre. Mennyi hús kell hozzá?
Figyelt kérdés
2013. máj. 1. 09:59
1/6 anonim válasza:
Kb.20dkg jut egy emberre ami 30 emberre számolva 6kg de inkább több legyen ha finom lesz számolj repetára max.8kg elég kell legyen.
3/6 anonim válasza:
Tiszta-húst számolj 20 dkg/fő, tehát ha csontos, akkor lehet azt 30-40 dkg/fővel is szorozni. Szerintem a 8-9 kg minimum, plusz a köret. Ha marad, akkor lesz másnapra, vagy a fagyóban elfér, és alkalomadtán csak elő kell venni.
4/6 dickharta válasza:
ha mindenki fog enni,és nincs a csajoknak külön saláta,meg kis falatkák,akkor kell a 9 kg! az már nagy bogrács,és sok fa.. :) guten apetit!
5/6 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ,pl ha nem készül köret hozzá hanem kenyérrel eszitek akkor több fog fogyni,vagy az is sokat számít hogy milyen húst veszel hozzá,mert egy zsíros csülök vagy birkapörkölt kevésbé kelendő szokott lenni.
Én lapockából készítettem legutóbb,levágva róla minden zsíros,inas részt és egy kicsit a zsírban sütöttem mielőtt felengedtem vízzel,olyan jól sikerült hogy én már csak a bogrács aljáról egy kis szaftot törölgethettem ki.Kenyérrel ettük és 30 dekát számoltam személyenként.
6/6 anonim válasza:
Én személyenként 40 dekával szoktam számolni, ebben persze benne van a mócsing (amit sült zsir előállitása végett lepucolok és elteszek), valamint a csont is, ami nélkül nincs igazi, tartalmas pörkölt (a tányérra tenni persze nem kell!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!