Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Céklával színezett tészta....

Céklával színezett tészta. Hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A nyers céklár le kell reszelni fimonra, és kicsavarni a levét a liszt- tojás keverékhez adni (esetleg a reszeléket összeturmixolni szárazon és a pürét tenni bele), utánna alaposan kigyúrni. Utánna, mint mindig pihentetni, nyújtani, darabolni (és száritani).
2009. szept. 27. 18:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, én a főtt tésztára gondoltam. Pl. a spagettire.
2009. szept. 27. 18:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsompürével szoktam a piros tésztát, spenóttal meg a zöldet.

Csak simán beledolgozod a tésztába, liszt meg víz, pici só.

2009. szept. 27. 18:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, bocs, félrenéztem, ezt én sem tudom.
2009. szept. 27. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha spagettire akarod,akkor nem a tészta maga a céklás,hanem a rávaló.Én úgy szoktam,hogy sós,köménymagos vízben megfőzöm a céklát.Lereszelem, és tartármártással összekeverem,majd a tésztát is belekeverem.
2009. szept. 27. 19:24
 6/8 igabcsy ***** válasza:

Ém még ilyent nem próbáltam, de érdekesnek találtam a kérdésedet és kicsit kutakodtam a neten.

Találtam egy érdekes receptet, ami nekem egész jónak tűnik. Azt hiszem ki kell próbálnom. :-))

Mit szólsz hozzá???

Íme a recept:

Egyszerűen megmosom, megolajozom, megsózom a bébi céklát becsomagolom sütőpapírba és 200 C-os sütőben puhára sütöm.

Ha kész megpucolom, kockára vagy csíkra vágom, közben felteszem a tészta vízét főni.

Egy serpenyőben olíva olajat melegítek, majd apróra vágott újhagymát megfuttatok rajta. Rádobom a céklát. Só, bors, római kömény. Egy fél doboz ricottát "felolvasztok" rajta, és az addigra már kész tészta vízéből lazítónak öntök hozzá egy keveset. Ha összerottyant a mártás, mehet bele a tészta, pár pillanat és kész!

Tálaláskor egy kis mozzarellát tépkedek rá és reszelek rá egy kevés parmezánt :)

hmmmm.... nyam-nyam... nekem tetszik. :-))

2009. szept. 27. 19:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
19.24.vagyok újra.Ha nem szeretirek a tartármártást,akkor készítheted úgy is,hogy a reszelt céklát tejföllel kevered össze,de ekkor tegyél bele borsot,orgánót is.
2009. szept. 27. 19:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 27. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!