Céklával színezett tészta. Hogyan csináljátok?
Paradicsompürével szoktam a piros tésztát, spenóttal meg a zöldet.
Csak simán beledolgozod a tésztába, liszt meg víz, pici só.
Ém még ilyent nem próbáltam, de érdekesnek találtam a kérdésedet és kicsit kutakodtam a neten.
Találtam egy érdekes receptet, ami nekem egész jónak tűnik. Azt hiszem ki kell próbálnom. :-))
Mit szólsz hozzá???
Íme a recept:
Egyszerűen megmosom, megolajozom, megsózom a bébi céklát becsomagolom sütőpapírba és 200 C-os sütőben puhára sütöm.
Ha kész megpucolom, kockára vagy csíkra vágom, közben felteszem a tészta vízét főni.
Egy serpenyőben olíva olajat melegítek, majd apróra vágott újhagymát megfuttatok rajta. Rádobom a céklát. Só, bors, római kömény. Egy fél doboz ricottát "felolvasztok" rajta, és az addigra már kész tészta vízéből lazítónak öntök hozzá egy keveset. Ha összerottyant a mártás, mehet bele a tészta, pár pillanat és kész!
Tálaláskor egy kis mozzarellát tépkedek rá és reszelek rá egy kevés parmezánt :)
hmmmm.... nyam-nyam... nekem tetszik. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!