Igaz hogy almát nem lehet enni délután 1 utan?
Azt mondták nekem, hogy délután 1 óra után már nem lehet enni almát mert nem bírja a gyomor megemészteni és belerohad...
Habár én egy időben minden este ettem mégsem lett tőle semmi bajom, ezért nem értem..
Én minden este három almát szoktam vacsorázni, és semmi bajom...
Szerintem ez nagy butaság!
Miért, a gyomor 13:00-kor leáll működni?
Aki ilyet mond elég közel van az értelmi fogyatékossághoz.
Mi az, hogy belerohad?? És miért csak az alma??
Abszolút baromság, még este is ehetsz.
Félreérthettél valamit, ez így nem teljesen igaz. Általában étkezések után, egyfajta "lezárásként" eszünk gyümölcsöt. Ez nem helyes!!
Akár desszertként fogyasztjuk, fagyiba, sütibe, vagy kompótként, esetleg nyers állapotban, egyik sem jó megoldás. A gyümit elsőnek kéne fogyasztani, azután jöhet a tartalmas kaja. Egy főtt étel megemésztéséhez sokkal több energiára van szükség. Enzimeket von el több fontos szervünktől.
Egy főtt étel lassabban emésztődik meg, ezért amikor ráesszük a gyümölcsöt, az nem tud tovább haladni a belekben, és MEGROHAD. Hiába ettünk egészséges gyümölcsöt, kárt tettünk emésztő rendszerünkben, bélgázok alakulnak ki, bélpuffadás, rothadás, és a tápanyag sem tud jól felszívódni. Tehát gyümölcsnél nincs annyi szükség az emésztésre, amit az előtte elfogyasztott étel meggátol, akadályoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!