Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Tiramisut hány napig szabad...

A Tiramisut hány napig szabad megenni? Szombaton délután készült.

Figyelt kérdés
2013. febr. 28. 07:39
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha nyers tojással készült - mert a tiramisu krémje abbßol van - akkor csak aznap, amikor készitetted, ha valami utánzat, akkor esetleg még másnap-harmadnap, azaz legkésöbb hétfön ki kelllett volna dobni.
2013. febr. 28. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Saját készítésű és igen, nyers tojásból van. Köszi, akkor már nem eszem meg.
2013. febr. 28. 08:10
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Csak aznap - még ekkora hülyeséget.


Ha rendesen, rögtön hűtőbe téve tároltad, akkor körülbelül 3 nap a szavatossága. Ma már semmiképp ne edd meg.

2013. febr. 28. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
én harmadnap is ettem már és túléltem, de azért 4. nap már nem enném meg...
2013. febr. 28. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia, már én sem enném meg. Legközelebb csinálj olyat, amit gőz felett kell melegíteni sokáig (akkor egy-két ártó cucc kihal belőle), pl. így: [link] , én így csináltam karácsonykor, 23-án este készült és 26-án este ettük meg az utóját nagykanállal, semmi bajunk nem lett tőle.
2013. febr. 28. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi olyan 3-4-nap múlva is megesszük hűtőben tartva van. Bár 2-3-nap múlva már néha levet szokott engedni. De eddig még nem volt belőle baj, hogy több napig is állt a hűtőben, utána is finom volt. :)
2013. febr. 28. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Olyan ételt, amiben NYERS tojás van, másnap már nem ajánlott fogyasztani, mert komoly ételmérgezést kaphat töle valaki. Az meg, hogy egyeseknek szerencséje volt... - ez éppen csak szerencse, de ettöl még más kórházba kerülhet ilyesmi miatt.
2013. febr. 28. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
35%
Csak egy kérdés... Minek a tiramisuba tojás? én 250 gramm mascarponéhoz felverek 2 doboz tejszint, fahéjjal, vaníliáscukorral, cukorral ízesítem. A cukrozott tetejű babapiskótákat belemártom a kihűlt rumaromás presszókávéba, rétegezem szokás szerint a végén kakaóval szórom meg! Higgyetek nekem sokkal finomabb, könnyebb mint tojással(csináltam már azt a verziót is).
2013. febr. 28. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:36-es:

A tiramisu egyik fö alkotórésze a nyers tojás, kihagyni kb annyi, mintha a pörköltböl a pirospaprikát hagynád ki.


Amit te csinálsz, az (valószinüleg) finom, de NEM tiramisu, mégha te annak is nevezed.

2013. febr. 28. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve hogy tejszín és fahéj sem kell bele :)
2013. febr. 28. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!