Hogy csináljak karamellás tejet?
Egy lábasba teszel 2-3 ek vizet, ebbe 1-2 ek cukrot és elkezded melegiteni - gáznál tedd alá a lángelosztót -, közben kevergeted. Amikor a viz elpárolog, akkor elkezd szinesedni, ha világos barna (mint a tejkaramella-cukorka), akkor lehúzod a tüzröl és óvarosan beleöntöd a tejet. Vigyázz, mert nagy gözzel jár, nehogy megégesd magad - ne lepödj meg, hogy egy csomóban összáll. Utána kis lángon addig kevergeted, amig felolvad a piritott cukor. Ekkor van kész a karamellás tejed.
Az elején viz csak azért kell, hogy egyenletesen melegedjen a cukor. Ha netán nem elég édes, akkor tehetsz bele még cukrot és legközelebb annyival többet pirits meg.
Egy lábosba vagy egy edénybe teszel kristálycukrot. Aztán szépen a gázon elkezded melegíteni közben kavargatod és amikor a cukor elolvadt és már aranybarna színű akkor leveszed a gázról és hozzá öntöd a tejet és azt is szépen addig kevergeted amíg a karamella fel nem olvad.
Vagy van még egy lehetőség. Ha a cukor már karamellizálódott akkor leveszed a gázról és vársz amíg a cukor kihűl és akkor öntöd bele a tejet így nem fog netán fröcskölni meg biztonságosabb is. Esetleg csak több idő míg a tej felolvassza a hideg vagy a langyos karamellt.
Erre jó recept nincs! Mert ez igen egyszerű dolog! :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!