Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vissza lehet vinni a boltba a...

Vissza lehet vinni a boltba a belül rohadt gyümölcsöt?

Figyelt kérdés

Ha például veszek a sparban egy zacskó almát, aminek a felének a közepe barna és rohad, azt visszaveszik?

Vagy ha például a krumpli fele fekete belül, azt is vissza lehet vinni?

2013. márc. 5. 09:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Talán ezt azért tehetik meg, mert az emberek nagy része ilyen beletörődöm típus, mint te is. Akinek minden mindegy, akivel mindent meg lehet csinálni, mert megalszik a szájában a tej. Ha mindenki kiharcolná az igazát és nem hagyná hülyére venni magát, talán előrébb tartana az ország.
2013. márc. 5. 10:22
 12/17 anonim ***** válasza:
Zöldséget, gyümölcsöt nem vesznek vissza, mert az eladó nem lat bele a termekbe es szavatossági ideje sincs.
2013. márc. 5. 10:23
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nonono! Hölgyek/Urak! Javasolnám a tárgyilagos tisztánlátást.

Én is belefutottam olyanba már, hogy otthon derült ki, hogy bizony az élelmiszer, amit előzőleg vettem sajnos romlott volt. Amennyiben a vásárlástól eltelt idő alatt mondjuk képtelenség is lenne ekkora mérvű romlást akár gondatlanul, de akár szándékosan előidézni, úgy a terméket bizony vissza kell vinni és cserét vagy visszafizetést kérni.

Nekem eddig sikeresen véghezvitt élelmiszercsere projektek:

-savanyú tej (fél óra alatt nem savanyodik meg)

-állott ízű Mascarpone sajt (a Mascarpone területi képviselője a lakásra kijött és hozott kárpótlásul több terméküket)

-CBA penészedett sajt (egy óra alatt ugyebár ez sem penészedne meg)

-CBA májkrémkonzerv, igazi szép fenyőzöld színe volt (ez sem hazaúton zöldült meg)

-copákos mócsingos sonka, ami szépen össze volt hajtogatva

Visszatérve a rohadt zöldség/gyümölcs problematikájára:

én visszavinném. Én ilyenkor udvariasan szoktam bemenni és köszönni, hogy, jaj, olyan kényelmetlen helyzetben vagyok, tudnának-e segíteni nekem? Ilyenkor persze kiépül a fogadókészség. Akkor előhozakodom, hogy annyira szeretek itt vásárolni, tényleg sosem volt semmi bajom eddig az ittvettekkel, de most nézzék meg, mit lehetne tenni? Nem szeretnék Önöknek semmi kellemetlent, de hát tetszenek látni, mi a helyzet. (Pl: "itt van ez a paradicsom, egy órája hoztam el, 700Ft/kg és belül ilyen")

Nekem eddig maguktól felajánlották mindig a cserét és a kompenzációt. Persze egy aranyszabály: de jure bármennyire is igazunk van, de facto az arrogancia és a fölényes stílus sehová nem vezet.

Mondom, egyszer még a gyártó képviselője, mikor erre járt felkeresett és hozott cuccokat, hogy azért ők ilyen minőséget gyártanak ám.

2013. márc. 5. 10:30
 14/17 anonim ***** válasza:
25%

A minőségi pari ára most (mifelénk) 900-1000 Ft/kg. Ha 500-ért hozzájutsz, akkor abból gondolhatod, hogy valahol, valami nem stimmel.

Mint ahogy nekem is gondolnom kellett volna, amikor megvettem 120-ért a kívülről gyönyörű karfiolt, és amikor a leveleitől megszabadítottam otthon, kiderült hogy kismillió kukacot vettem annyiért.

Én sem gondolkodtam amikor vásároltam, csak örültem, hogy milyen szerencsém van! Hát tényleg!

Jól mondja a közmondás: olcsó húsnak híg a leve!

2013. márc. 5. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

13-as vagyok! Bármilyen olcsó is legyen egy termék, annak akkor sem szabad a rendeltetésére alkalmatlannak lennie. Ugyanis ha valami használhatatlan, akkor még azt az alacsony árat sem éri meg.

Erre nagyon szigorú ÁNTSZ előírások, szabványok, HACCP utasítások léteznek, hogy ROMLOTT TERMÉK KERESKEDELMI FORGALOMBA NEM HOZHATÓ!!!

Persze ilyenkor könnyű lehülyézni a naív balek ügyfelet, de NEM! Romlott árut meg kell semmisíteni, nem pénzért eladni. Mégha kevésért is. És ezt nagyon jól tudják a szoros konkurenciaharcban a vevőiket megtartani akaró áruházak. Ma nem engedheti meg magának senki azt a luxust, hogy egy elcseszett ügyfélkezelés miatti elégedetlenség nyilvános lejáratásba torkolljon.

Én egyszer a MERTO áruházat is csúnyán megszívattam, olyannyira, hogy a végén már magam is szégyelltem.

Tenger gyümölcsét vettünk náluk és a párom rosszul lett a megevése után, hogy orvoshoz kellett mennem vele.

Szegény METRÓékat az ÁNTSZ olyan szinten szedte darabokra és időlegesen felfüggesztette a friss haláru árusítást, hogy mondom, már a végén én röstelltem, hogy mekkora lavinát indítottam el.

2013. márc. 5. 10:43
 16/17 anonim ***** válasza:
9%

Hogy bizonyítod, hogy ott vetted? Pont azt a zacskó almát? Hogy nem otthon pakoltad bele a rossz almát?

Nem egyszerű. Sose vegyél olcsó terméket, nézd meg jól, amit megvásárolsz. Így lehet többségében kiszűrni a rossz termékeket.

2013. márc. 5. 11:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Heh én nem olcsón vettem 800 ft-ért vettem pik-nik csomagot csak hülye fejjel nem néztem hogy az összes paradicsom a fólia alatt fejjel lefelé volt "tálalva". Aztán vacsinál vettem észre hogy az összes penészes,gondolom így el lehetett adni mert elrejtették. És az nap vettem,tehát 10 óra alatt nem penészesedik meg!!

Én is rohadt mérges voltam,mert már nem először jártam így a sparba,folyamatosan rohadt a krumplik fele,persze kitéve nincs csak ilyen hülye csomagokba, a hagymák is rohadtak,paradicsomok is...

Legalább a paprika finom volt,de kösz 3 db paprikáért 800 ft..

Ilyenkor bosszankodok,elküldöm az anyjukba a spart de vissza nem viszem mert elég sokat kéne utaznom hozzá annyit nem ér.

Pedig mindig mindig megfogadom hogy sparba nem veszek zöldséget, és mégis időről időre adok nekik esélyt,hogy penészesedne el nekik az agyuk akik ilyen alattomos módon átb@sszák a vevőket.

2013. márc. 5. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!