Anyósom kb.2 evőkanál sót rak a darált kávé mellé a kávéfőzőbe? Más is szokott?
Ilyennel még életemben nem találkoztam... Mondjuk nem is nagyon kávézom, de az egész rokonságom igen. Nagymamámnál is ilyen kotyogós kávéfőző van, de sose láttam, hogy sót rakna bele.
Ezt így tényleg van, aki képes meginni?
Na ilyet sem hallottam még, de az biztos, hogy nem javít az ital ízén.
Ez is ugyanolyan hülyeség, mint amit az én anyósom csinál: a lefőtt kávézaccot gyűjti, és amikor kávét főz akkor cirka kétharmadban ilyen zaccot használ és csak egy kanálka friss kávé megy a zacc tetejére. Azt mondja azért, mert olyan gazdag aromája van a kávénak, hogy nem létezik, hogy csak egyszer lehet lefőzni.
Azt gondoltam, hogy csak a spórolás miatt, így mindig vittünk egy fél kiló kávét amikor mentünk, mikor milyet, egyik finomabb mint a másik. A végén a bontatlan csomag kávék már ott tornyosultak a spejzban, de ő változatlanul főzte a zaccot...
Egyszer megkóstoltam, hát borzasztó volt, pedig nagy kávés vagyok. Azóta inkább nem kávézok ott, hanem megállunk odafelé egy benzinkútnál vagy hasonló helyen.
A használt kávézaccnak, szerintem max. penész aromája lehet.
Én mellesleg hallottam olyanról is, aki a kávéfőzéskor ecetet is önt a vízhez, hogy a vízkő is lejöjjön.Praktikus nem?Egy kis ecetes, vízköves koffein.
Amúgy fér még kávé is a főzőbe? Mert 2 evőkanál kávéval egy 6 személyes főző is tele van ...
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!