Van itthon 1 kg darált hús és ha kiveszek belőle mondjuk 0.5 kg-ot és visszarakom a darált húst meg romlik?
Ravasz kérdés...
Szerintem nem lesz baja.
Az attól függ. Két eset lehetséges: vagy fagyasztott húsról beszélünk, vagy nem.
1. Ha a hús fagyasztva van, és lefelezed de fagyott állapotban, akkor visszateheted a másik felét. Bár ez nem könnyű, húsbárd kell hozzá vagy ilyesmi.
2. Ha nincs fagyott állapotban, akkor megint csak két lehetőség van: még friss a hús, ma vettétek, és nem lett betéve a mélyhűtőbe. Ez esetben kiveheted a felét, a másik felét pedig fagyasztod. Viszont ha le volt fagyasztva, de kiolvasztottad, és úgy felezed el, majd újrafagyasztod, az már necces, nem javaslom. Ha meg nem is romlik, de az állaga gusztustalan lesz másodszori fagyasztás után, és az íze se olyan már.
Ne olvaszd meg,és nem lesz baja
Én nagykéssel és kloffolóval szoktam leszedni belőle ha mégsem kell az egész lefagyasztott
(bár mostanában inkább több kis adagban fagyasztom,igy nem kell trancsirozni)
Attól függ.
Ha a fagyóbol vetted ki akkor kiengedés után már nem szabad visszafagyasztani, de ha csak simán a hűtőben volt és kiveszel belőle fél kilót a többit vissza teszed akkor nincs gond.
Ha fagyasztóban van, akkor összefagyott, nem hiszem, hogy felengedés nélkül ki tudsz belőle szedni, másrészt ha hétvégi fasírthoz kell, akkor meg kevés lesz a maradék.
Semmi más nincs otthon, amiből valamit készíthetsz?
Burgonya, kenyér, olaj, tojás?
Ha van egy jó késed,akkor egy deszkán le tudsz vágni belőle, csak óvatosan, nehogy megcsússzon és megvágd magad.
Én mindig így csinálom :)
De fél kiló nem kell egy evéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!