Ha valaki beszólogat és okoskodik mikor megtudja hogy húst eszem, akkor hogyan lehetne az ilyet lehűteni?
Azt mondja, hogy a hús egészségtelen stb.
Amikor rámutatok arra, hogy ez nem igaz és, hogy az evolúció mindenevővé formálta az embert, akkor elhord minden szarnak.
#9: Sok ember hajlamos rá, hogy lenézzen mindenkit, aki nem az ő csoportjába tartozik valamilyen szempontból. Valahol értem a gyönge logikát, önmagát próbálja ezzel felemelni. Még valamicske igaza is lehet 1-2 pontban, de elvakultan próbálja beállítani magát az Egyetlen Igaz Út követőjének. Ez gyakori a vallásokat és bizonyos korlátozó táplálkozást követőknél. Megvannak eme csoportoknak a bigottjai, akik odáig vannak maguktól (ők az emberek krémje, mert megtaláltál a már említett Egy Igaz Utat) és többnyire árad belőlük az intolerancia és a gyűlölet.
Legutóbb a nyersvegánoknál láttam ezt vegytisztán. Kedvelem a nyersvegánok normális egyedeit, a konyhájuk pedig bámulatos étkekkel gazdagította életemet, de a bigottaktól mentsen meg az Ég, azok borzalmasak (nem írok példákat, nem a témához tartozik és nem is akarom a nyersvegánok általános megítélését rontani). Ja, az effélék gyakran a saját csoportjukkal szemben sem megengedőek, a többieknek szigorúan be kell tartaniuk a kemény előírásokat, különben tévelygő eretnekek, ami megbocsáthatatlan, hiszen kezükben a kulcs a Helyes Élethez, meglátták a Fényt, de elfordultak tőle.
Ha valaki téríteni akar és ezt gyűlölettel teszi, annak azt sem hiszem el, amit kérdez, pedig még jó is lehet az, amit követ. De ezen hadd gondolkozzam el én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!