A gyorsérlelt, füst aromázott, olcsó "gyári" szalámikat általában 15-30 nap szav. idővel adják ki, de a lejárati idő végére már lényegesen romlik az amúgy sem magas minőség.
A minőségi érlelt (Pick és társai) két-három hónapig fogyaszthatók.
A tisztességes alapanyagból, szikkasztott HÚSBÓL készült, hideg füstön több napig füstölt termékek akár egy évig is elállnak, természetesen feltétel a megfelelő tárolóhely.(légmozgás, páratartalom, hőmérséklet) Ízük, minőségük a tárolás alatt javul, mintegy nemesedik.
Manapság azonban ritka kincs az ilyen tárolóhely, ennek hiányában a télen készült szalámit április-május tájékán, (mielőtt megcseppenne) duplán csomagolva tedd a fagyasztóba, nyár derekán is élvezheted az érlelt házi termék felséges ízét, állagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!