Alapvetően miből készül a párizsi / szalámi / gépsonka?
Figyelt kérdés
már régóta foglalkoztat, mert teljesen máshogy néznek ki és fogalmam sincs mik az alapanyagok2012. dec. 13. 18:18
1/8 anonim válasza:
Lényegében a párizsi mindenből készül, ami jó. Maradék húscafatok, bél, zselésítőanyag, füle-farka, stb. ehez még hozzájönnek a fűszerek, és az egészet pépesítik.
2/8 anonim válasza:
Kutyából,patkányból,békacombból.
3/8 anonim válasza:
Meg amit még a húsfeldolgozóban összesöpörnek a földről.
Amúgy meg szerintem ne akarjuk tudni.
Van olyan ismerősöm, aki húsiparban dolgozik, de ilyen hústermékeket valamilyen okból kifolyólag nem hajlandó fogyasztani. :S
5/8 anonim válasza:
Nyesedékek, hús cafatok és maradékok, bőr, fül, farok, stb, sok só és sok-sok zselésítő anyag. Szóval azok az "alkatrészek", amiket másra már nem tudnak felhasználni. Felaprítják, pépesítik, befűszerezik, hozzáadnak minden földi jót (aroma, só, színezék, adalékanyag, só, zselé, térfogatnövelő, só, ízfokozó, zselésítő, fűszerek (de többnyire csak aromák), na meg még egy kis só.
6/8 A kérdező kommentje:
fincsi...
és a sonka az sonka?
2012. dec. 13. 20:27
7/8 anonim válasza:
" a párizsi mindenből készül, ami jó"
ezt azért erősen megkérdőjelezném!
jobb is, ha inkább nem tudjuk. vagyis én kb. tudom, de ha eszem, nem szoktam rágondolni.
a gépsonka sokkal jobb választás, de az sem tiszta sonka, ha jól tudom, elég jelentős része viz.
8/8 anonim válasza:
7. nem értetted az iróniát :)
Amúgy igen, a sonka jobb egy fokkal, több benne a hús, viszont dugig van kötőanyaggal meg sóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!