Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ötletek? Hogy csináljam meg?

Ötletek? Hogy csináljam meg?

Figyelt kérdés

Van itthon ilyen piskóta korong, abból szeretnék desszertet csinálni.Gondoltam kettő közé kenek lekvárt, és bemártom valami csokiba, az jó?Csak nincs itthon olvasztani való csoki....az jó, ha margarint összekeverek cukorral, kakaóval, felolvasztom, úgy mártom bele?úgy megszilárdul?

De jöhetnek más ötletek is:)

2009. szept. 9. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Porcukor + kakaópor + kevés margarin + kevés forró tej, hogy a margarin elolvadjon, és a cukor egy kicsit feloldódjon. Én ezt szoktam csokimáznak használni. Nagyon finom lesz a desszerted.
2009. szept. 9. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:

15 dkg vaj

1 ek tej

15 dkg cukor

3 ek kakaó

A vajat kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz).

2009. szept. 9. 10:53
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!és akkor megszilárdul ugye?nem folyik majd le róla a csoki?
2009. szept. 9. 11:06
 4/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Őszinte leszek, most csináltam először, kb. fél órája lett készen a sütim, ezt tettem rá.

Már meg is dermedt, és nagyon szép fényes lett!

2009. szept. 9. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább vajjal csináld, ne margarinnal. A vaj megszilárdul, a margarin inkább krémes marad. De egyébként igen, jók a hozzávalók és összefőzöd őket, majd rákened a tortára.
2009. szept. 9. 12:10
 6/8 A kérdező kommentje:
vaj sajnos nincs itthon:(marad a margarin, azért remélem jó lesz!köszi a segítséget:))
2009. szept. 9. 12:16
 7/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Nálam a vaj, sütésnél alapból margarin, nem is gondoltam hogy vajjal kellene csinálnom.

Nekem kiválóan sikerült, és a tiéd?

2009. szept. 9. 13:25
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon jó lett, köszi!!!!ez a csokimáz még magában is veszélyes:)))
2009. szept. 9. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!