Az alábbiak közül mindegyik igaz?
Nem tudom, hogy igazak-e a cikkben leírtak, a véleményetekre lennék kíváncsi. Úgy tudtam pl., hogy a spenótban rendes vas van, az ananász pedig fogyaszt. Ezek szerint mégsem?
Ezt írja:
1.HAMIS, hogy a spenótban sok a vas. A spenótban tényleg van vas (2,7mg/100g), de ezt a fajtát a szervezet nagyon nehezen tudja csak hasznosítani. A spenót antioxidáns tartalma viszont nagyon magas(A-, E-, C- vitamin). Kalóriatartalma nagyon magas.
Az utolsó mondat, hogy lenne magas a kalóriatartalma? 20kcal / 100g, az pont hogy alacsony.
Vagy, most azt is hamis állításnak veszi? :S
Az ananász NEM kalóriadús, kivéve, ha cukrozott konzerv. VIszont olyan étel NINCS, ami fogyaszt, ez csak mese.
Ha fogyni akarsz, akkor számold ki a napi kalóriaszükségletedet, és annak alapján csökkentsd a bevitt kalóriákat. HA kevesebb kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elhasználsz, akor fogysz.
A spenótban VAN vas, de nem extra sok, nem több, mint minden más zöld szinü élelmiszerben.
Végül is mindegyik igaz, de:
1. Igaz, hogy a spenót nem tartalmaz extrém sok vasat, és az is igaz, hogy nehezen hasznosítja a szervezetünk, de ez igaz az összes növényi eredetű vasra. Az állati eredetű is nehezen szívódik fel. Viszont a C-vitamin ezen a problémán segít. Tejjel, tejtermékkel viszont nem szabad elkészíteni/mellé inni/enni. A kalóriatartalma nem tudom mennyi, és most lusta vagyok rákeresni.
4. Szintén igaz, de ki az a marha aki azt hiszi, hogy a túrót és a joghurtot így össze lehet hasonlítani és ez alapján dönt? Pontosabban biztos van sok ilyen ember, de azok magukra vessenek, ha becsapásnak érzik, mert nem az.
Az ananásznak nem tudom melyik része tartalmazza a zsírbontó enzimet, és szintén lusta vagyok utána járni, de mivel ugye nem csak abból áll, ezért eléggé egyértelmű, hogy nem fogunk tőle fogyni.
A maradék 2 állítás (3., 5.)szintén evidens, semmi meglepő nincs benne, józan paraszti ésszel is tudja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!