Hölgyeim! Itthon sok répám van, mit kezdjek vele? Nem szeretném hogyha megfonnyadna.
Tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, hanem a hölgyeknek, de azért hátha tudok segíteni..:)
Csinálj belőle répapürét:) Nagyjából ugyanúgy mint a krumplipürét, kis tárkonnyal finom köret:) (megfőzöd répát, kevés vajjal pürésíted, esetleg tejföllel)
De húslevesbe is ehasználhatsz sokat, vagy egy alföldi gulyásba, esetleg zöldségkrémlevesbe, vagy sárgarépakrémlevest csinálhatsz belőle.N(lepirítod a karikázott, hámozott sárgarépát kevés olajon, felöntöd vízzel, és puhára főzöd leveskockával, leturmixolod, kis tejszínnel dúsítod, és egy kevés kis szerecsendió, vagy tárkony ízesítésnek:))
Salátát is könnyen varázsolhatsz belőle, egy kevés ananászlével, és kapribogyóval, máris feldobhatod a lereszelt sárgarépát.
1. Megpucolva le lehet fagyasztani, és később felhasználni.
2. Ha nincs sok hely a fagyasztódban, újságok közé rakva hűvös helyen (pl. kamrában, pincében) akár egy hónapig is kemény marad!
A legegyszerűbb megpucolni, felkarikázni és lefagyasztani. Az utána bármire felhasználható.
De a nagyját érdemes nyersen elnassolni :)
Majd délután megkérdezem a páromtól mert nála vagyok,és mivel pénteken hazautazom,Magyarországra. ő meg annyira nem főz.Kérdéses mit kezdünk vele. Ma pedig teljesen mást főzök, holnap meg nem is főzőm.
Répatorta sütés pedig azért van kilőve mert nem jó a sütöm.szóval holnap lehet kipróbálok valami répalevest, vagy pürét vagy lefagyasztom.
Citromlé és narancsszörp segítségével isteni innivaló lesz belőle!
amúgy ha nagyobb mennyiségről van szó és későbbi felhasználásról, akkor fagyasztás nem árt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!