Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Uraim és hölgyeim, zavar e titeket ha egy kapcsolatban a nő okosabb a párjánál akár egy valamiben is, illetve mindenben?
Én annak vagyok a híve, hogy legyünk nagyjából egyforma szinten. Jelenleg egyetemre járok, noha ez nem jelenti azt, hogy okos vagyok, viszont azért őszintén megmondhatom, szeretem, ha a másikkal nagyjából közös az érdeklődésünk. Én szeretek elgondolkodtató dolgokon beszélgetni, filozofálni és örülök, ha a partner is hasonló típus.
De a legfontosabb az, mai a szívekben van.
Ez nézőpont kérdése.
A párom gépészmérnök, az irodalomról, művészetről fogalma sincs, sőt, alapvető dolgokkal nincs tisztában európa földrajzát vagy nyelveit tekintve. A munkájában viszont egy zseni, minden géphez, mechanikai dologhoz ért, az elektronikához is, szabadidejében meg roncs autókat varázsol újjá.
Én most tanulom a 8. nyelvemet, imádom a szépirodalmat, festek, rajzolok, tájékozódok a világról. Viszont ha elkezdi nekem mondani, melyik gépalkatrész mire való, ahhoz én köpni-nyelni nem tudok, hiszen már általános iskolában is vért izzadtam a matek kettesért, hogy a fizikáról és társairól ne is beszéljünk.
Most akkor ki az okosabb? Senki. Mindketten másban vagyunk jók...engem ez nem zavar csöppet sem - ha a saját területemen akarok vitázni, akkor beszélgetek a barátaimmal, akik hasonló végzettségűek, érdeklődésűek, vagy olyan témájú fórumokat olvasok. Viszont ha a párommal vagyok, mindketten mindig új és új információkkal szolgálhatunk a másik számára, ha belemélyedünk egy beszélgetésbe.
U.i.: az egyetlen eset, amikor zavarna, hogy a férfi nem olyan "tájékozott" vagy "okos", mint én az az, ha más területen sem lenne olyan dolog, amit szeret, vagy amihez ért. Magyarán ha nem lenne érdeklődő, tanulékony, és a maga szakmájában művelt.
Az teljesen rendben van, hogy valamiben én vagyok okosabb, valamiben ő. Pláne, hogy én humán beállítottságú vagyok, míg ő inkább a biológiában jártas és egyéb természettudományokban.
De az már zavarna, ha én sokkal okosabb lennék, vagy fordítva. Egy kicsikét legyen okosabb, hogy felnézhessek rá, de azért annyira ne, hogy hülye legyek mellette.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!