Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szoktál rá figyelni, hogy...

Szoktál rá figyelni, hogy magyar élelmiszert vásárolj?

Figyelt kérdés
2013. jan. 26. 14:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Próbálok, de nem mindig megy. Ha a magyar jóval drágább, akkor lemondok róla, de már 5
2013. jan. 26. 16:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

elnézést, véletlenül elküldtem, szóval...

folytatás: sajnos ez az árkülönbözet egyre szűkebb, ha 50 Ft-os eltérés van, már akkor sem a magyart veszem, különben nem tudok kijönni a minimálbéremből... De alapvetően próbálok magyar terméket venni, magyar cégtől, ha ez nem megy, akkor olyan gyártótól, akinek Magyarországon is van gyára, s csak ezután jön a külföldi.

2013. jan. 26. 16:20
 13/19 A kérdező kommentje:
Én piacon vásárolok, olcsóbb és friss is. Túrót, sajtot, tejet, zöldségeket, gyümölcsöket, mézet, savanyúságokat magvakat, őrölt pirospaprikát, házi kolbászt, májast, disznótorost(utóbbit ismerőstől) mind meg lehet ott venni. Hentestől pedig sertéshúst, májat, zsírt veszek. Házinénitől anyuval közösen vesszük a csirkét(összehasonlíthatatlan a tápossal és olcsóbb!). Összességében véve nem drágább mint a bolti árú, csak korán fel kell kelni. :) Persze mindenki ott vásárol ahol akar, csak kíváncsi voltam, másokat mennyire érdekli a dolog.
2013. jan. 26. 17:02
 14/19 anonim ***** válasza:
27%

Zöldséget-gyümölcsöt, tojást, halat a piacon veszek, húst hentesnél, kenyeret pékségben.

Amit nem piacon veszek, az a tejtermékek (a sajtot is beleértve). Szerencsére azért a magyar tejtermékek közül egyre több mindenből találni magyart, ami jó árban van. Déli gyümölcsöt is boltban veszek, de az eleve nem magyar... :) Mást nem nagyon szoktam boltban venni, ritkán kávét, sűrített paradicsomot, ilyeneket. Ezekre igaz a fentebbi megállapításom.

2013. jan. 26. 19:10
 15/19 anonim ***** válasza:
9%
Ausztriában vásárolunk, olcsóbb, finomabb, minőségibb. Nem érdekelnek a magyar termékek.
2013. jan. 26. 22:49
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Tudtátok, hogy amit ti makói hagymaként ismertek, az gyakorlatilag Kínából származik? A történet annyi, hogy behozatják Kínából a hagymát, Japánból meg egy rakat műanyag dobozt... Fogják, átcsomagolják, és onnantól kezdve magyar temék lesz.

Na, már csak ezért sem figyelek oda, hogy mit veszek. Pontosabban gyümölcsből igen: mandarin, narancs, clementin, sharon - Spanyolország; banán - Kolumbia. Ha másmilyen van, inkább nem veszem meg.

2013. jan. 27. 11:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát ezért kerülöm a bevásárlóközpontokat. A piacon a nénikétől hamarabb kapsz magyar zöldséget, de azt is megértem, hogy ebben a rohanó világban nem sok embernek van ideje, energiája piacozni.
2013. jan. 27. 12:49
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Szoktam rá figyelni, vagy ha nem jön össze, akkor az áruházak közül a magyart választom, például a cba-t :)
2013. jan. 28. 21:39
 19/19 A kérdező kommentje:
De jó hogy mondod! Nálunk is van cba, nem tudtam, hogy magyar! Bár nem esik útba, de akkor ezentúl oda is járok!
2013. jan. 29. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!