Szoktál rá figyelni, hogy magyar élelmiszert vásárolj?
Lehetőség szerint igen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az adott multi polcairól azt veszem le, amin rajta van, hogy "magyar termék", mert azoknak a döntő része csak úgy "magyar", hogy itthon csomagolták.
Tojást, tésztát, zöldséget, gyümölcsöket érdemes őstermelőtől venni (vagy ha van rá lehetőség: közvetlenül "háztól"). Általában nem drágább, mint a "bolti", sőt: a jól "bejáratott" helyek esetenként jelentősen olcsóbbak is lehetnek szezonban.
Ha az ember "biztos" a helyben, akkor húsféléket is meg lehet így próbálni, ha van rá lehetőség (más az íze a kert végében szaladgáló, kapirgáló házi tyúknak, mint a tápon hizlalt, külföldről ideszállított és átcímkézett bolti "magyarnak".)
Én a boltban nem igazán figyelem, de húst jobban szeretek háztól venni, a száraz tészta sokkal finomabb, ha a nagyi csinálja, nyáron sok zöldség nő a kertünkbe és ami nincs azt a piacon vesszük inkább. Tojást hazai termelőktől veszünk.
Viszont ha bemegyek a boltba, akkor nem lényeg, hogy magyar termék-e, amit veszek, mert a bolti hús pl. ugyan olyan pocsék, akárhonnan származik, a tej meg mindegy, mert magában nem iszom (bár általában a sparosat vesszük ami magyar, mert ez a legolcsóbb). A fagyasztott termékeket nem is nézem, honnan vannak. Télen a gyümölcsök (narancs, banán), nyilván nem magyarok, de attól még szeretem, meg ilyenkor magyar zöldség-gyümölcs nincs is igazán.
Nem. A piacon kapható termék sokszor nem jobb, mint a bolti. Most pl. a krumpli fele rohadt belülről, ősz óta még nem tudtam rendeset venni.
Csak akkor veszek valamit a piacon, ha ismerem az eladót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!