Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szoktál rá figyelni, hogy...

Szoktál rá figyelni, hogy magyar élelmiszert vásárolj?

Figyelt kérdés
2013. jan. 26. 14:22
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Én inkább megveszem a pár forinttal drágább magyar árút.. Sőt már egyre ritkábban vásárolok külföldi bevásárlóközpontokban.
2013. jan. 26. 14:24
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán, inkább az ár-érték arány a döntő. Bár az elég vicces, hogy a spar budget tej szinte fele annyi, mint a magyar tej elnevezésű termék és pontosan ugyan abban a magyar gyárban készül. Nem kéne kihasználni azokat az embereket, akik a magyar termékeket vásárolják.
2013. jan. 26. 14:29
 3/19 anonim ***** válasza:
76%

Lehetőség szerint igen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az adott multi polcairól azt veszem le, amin rajta van, hogy "magyar termék", mert azoknak a döntő része csak úgy "magyar", hogy itthon csomagolták.

Tojást, tésztát, zöldséget, gyümölcsöket érdemes őstermelőtől venni (vagy ha van rá lehetőség: közvetlenül "háztól"). Általában nem drágább, mint a "bolti", sőt: a jól "bejáratott" helyek esetenként jelentősen olcsóbbak is lehetnek szezonban.

Ha az ember "biztos" a helyben, akkor húsféléket is meg lehet így próbálni, ha van rá lehetőség (más az íze a kert végében szaladgáló, kapirgáló házi tyúknak, mint a tápon hizlalt, külföldről ideszállított és átcímkézett bolti "magyarnak".)

2013. jan. 26. 14:31
 4/19 anonim ***** válasza:
57%
Teljes mértékben tojok rá. Az a sok sz.r, amit magyar termékként vesztek, ugyanúgy nem magyar termék. De egyébként sem érdekel ez a dolog.
2013. jan. 26. 14:34
 5/19 anonim válasza:
67%
Nem!
2013. jan. 26. 14:36
 6/19 anonim ***** válasza:
71%

Én a boltban nem igazán figyelem, de húst jobban szeretek háztól venni, a száraz tészta sokkal finomabb, ha a nagyi csinálja, nyáron sok zöldség nő a kertünkbe és ami nincs azt a piacon vesszük inkább. Tojást hazai termelőktől veszünk.

Viszont ha bemegyek a boltba, akkor nem lényeg, hogy magyar termék-e, amit veszek, mert a bolti hús pl. ugyan olyan pocsék, akárhonnan származik, a tej meg mindegy, mert magában nem iszom (bár általában a sparosat vesszük ami magyar, mert ez a legolcsóbb). A fagyasztott termékeket nem is nézem, honnan vannak. Télen a gyümölcsök (narancs, banán), nyilván nem magyarok, de attól még szeretem, meg ilyenkor magyar zöldség-gyümölcs nincs is igazán.

2013. jan. 26. 14:49
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
*kertünkben
2013. jan. 26. 14:50
 8/19 anonim ***** válasza:
57%

Nem. A piacon kapható termék sokszor nem jobb, mint a bolti. Most pl. a krumpli fele rohadt belülről, ősz óta még nem tudtam rendeset venni.

Csak akkor veszek valamit a piacon, ha ismerem az eladót.

2013. jan. 26. 14:54
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
Csak akkor, ha nem drágább, mint a külföldi.
2013. jan. 26. 14:55
 10/19 anonim ***** válasza:
15%
Én csak a szlovák (haha, nincs is ilyen ország) termékeket kerülöm! EGyszer vettem egy szlovák párizsit, de a macska se ette meg!
2013. jan. 26. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!