Leírnátok egy heti menütöket otthon? Mit esztek?
Ez az, amire emlékszem.
Kedden ebédre: főtt rizs, grillfűszeres csirkemell, tejfölös gombás szósszal leöntve. Reggeli nem volt. Vacsira nem emlékszem.
Szerdán, csütörtökön ebédre és vacsira: főtt rizs+sparos rántott csirkemell. Reggelire egy narancsot ettem.
Pénteken reggelire és ebédre: vajas kenyér párizsival, zöldsalátával. Vacsira: három tükörtojás+kenyér.
Ma, vagyis szombaton ebédre: zöldsaláta grillfűszeres csirkemellel és gombával, a tetején tükörtojással.
Vasárnap : fácán leves gesztenyés süti
Hétfön vasárnapi maradék ..
Kedd . sült csirke szárny steak burgonya
szerda . zeller krémleves császármorzsa
csütörtök . borsó fözelék tükör tojás
péntek . rántott sajt rizibizi
szombat . tárkonyos csirke ragú leves , töltött csirke comb ,francia saláta , krumpli püré , + fekete erdő torta
vasárnap .a szombati maradék .
Nálunk ez lesz a héten a menü . Mindig elöre megtervezem az egész hetet ahoz mérten ,hogy mi van itthon . Igy a lehető legkevesebbet igyekszem hétközben költeni . A havi bevásárlást pedig akciók alapján tervezem meg..
Hétfő: én: túrós-sonkás durumtészta, párom: gombás-sonkás milánói durumtészta
Kedd: mustáros csirkemell páromnak sültkrumplival és tzatzikivel, nekem csak joghurtos-fokhagymás ubival.
Szerda: csirkemellből csilisbab én magába ettem, párom sültkrumplival és zsemlével.
Csütörtök: Csirkemell páromnak vajaskrumplival, nekem savanyúsággal.
Péntek: Resztelt csirkemáj páromnak főtt krumplival, zsemlével és piaci csemegeubival, nekem csak csemegeubival
Szombat: ketchupos-mustáros-borsos csirkemell gombás rizottóval és brokkolival.
Vasárnap: hurka-kolbász, tepsiskrumpli savanyúval.
Hétfő: garnélás spagetti
Kedd: csirke pörkölt nokedlivel, uborkasalátával
Szerda: mandulás pangasius
Csütörtök: juhtúrós sztrapacska
Péntek: sajtburger leves, máglyarakás
Szombat: chilis bab
Vasárnap: wellington bélszín lesz
Reggelit soha nem eszek, amint láthatjátok levest sem nagyon szoktam. Voltak itthon levesek, húsleves, gazpacho, karfiol leves, de egyikből sem ettem, ezért nem írtam oda őket. Vacsorára nem tudom már melyik nap mit ettem, de ezek voltak: rántott camembert, túrós dip nyers zöldségekkel, gofri, tepertőkrémes és tatár beefsteak-es pirítós. Ma szerintem chilis babot vacsizok, mert nagyon finom lett, illetve nagyon sok maradt, de nem szeretjük napokig ugyanazt enni, ha lehet, mindent elpusztítunk egy nap alatt, vagy inkább lefagyasztjuk.
Vasárnap-hétfő volt: zöldbab főzelék fasírozottal
Kedd-Szerda: gulyásleves és mákosnúdli
Csütörtök: Karalábfőzelék sült virslivel
Péntek: Krumplis tarhonya
Szombat: (ma) ebédre: sült krumpli tükörtojással, palacsinta
Reggelizni nem szoktam, d.e. eszek pár falat felvágottat egy kis vajas kenyérrel, savanyúval.
Vacsira általában főtt étel maradékot.
5-ös vagyok
Holnapra terveztem csirke combot sütve, párolt zöldségekkel.
Ahogy elnézem a csomagot, amit kivettem a fagyasztóból, abból a legjobb esetben is csak tejfölös csirkepaprikás nokedlivel, vagy rizseshús lesz, de sült comb sosem. :))
Kicsit több, mint két hét
szombat: gulyás, palacsinta
vasárnap: currys raguleves, sült pulykacomb, krumplipüré
hétfö: gulyás, palacsinta (Maradék szombatról)
kedd : lecsós hús, krumplipüré, tészta
szerda: tökfözelék, disznópörkölt
csütörtök: pörkölt, tésztával
péntek: paradicsomleves, dióstészta, tojásos tészta
szombat: marhapörkölt, nokedli
vasárnap: zöldborsóleves, betyárfalatok, krumplipuffancs
hétfö: zöldborsóleves, sült máj, krumplipüré, zöldséges sült tészta
kedd: Gyros
szerda: zöldségleves, császármorzsa
csütörtök: sült oldalas, párolt vegyes zöldség, krumpli, édeskrumpli
péntek: apróhús vadászmártással, párolt zöldséges rizs
szombat: hajában krumpli, fött füstölt tarja, hagymasaláta
vasárnap: marhahúsleves, sült csülök és lapocka, sült krumpli, endiviasaláta
hétfön volt gulyásleves, mákostészta
kedd zöldbabfőzelék sült virslivel, palacsinta
szerda csontleves, rizs gombás-sajtos csirkecombbal
csütörtök krumplileves, rizseshús
péntek paradicsomleves, bolognai
ma volt frankfurtileves, rakottkel
holnap tojásleves, paprikáskrumpli csalamádéval
reggeli mikor mi
melegszendvics, szendvics-sonkával, sajttal, szalámival, tojással stb, bundáskenyér reszeltsajttal, pirosarannyal, zabkása kefírrel, gyümölcsökkel, péksütik-kalács lekváárral
vacsora volt hagymás-kolbászos rántotta, tejberizs, krumplistészta, ebéd maradéka, sütik, sajtos perec teával, főtt virsli mustárral, rizs vmivel, franciasaláta fasírttal, spenótfőzelék tükörtojással stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!