A teavajat ugyanúgy fel lehet használni, mint a margarint, sütésre, főzésre?
Figyelt kérdés
2013. jan. 15. 07:08
2/7 anonim válasza:
Igen. A margarin amúgysem egészséges, szó szerint nagyon apró eltéréssel olyan mint a műanyag (kémiailag).
3/7 anonim válasza:
A teavaj sokkal jobb és egészségesebb sütésre, fözésre és frissen fogyasztásra is, mint a margarin.
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Pinkó: légy szives, keress olyan linket, ahol elmondják, hogy a "jó minöségü margarinokat" hogyan készitik,mármont hidrogénezett olajok nélkül. Ugyanis a margarinok olajból készülnek, és a hidrogénezés az az eljárás, aminek segitségével szilárd állapontú lesz.
A másik kérdésem, hogy - a linkedben irták, hogy a XIX. században "kézzel" állitottak elö margarint - erre tudnál konkrét eljárást keresni?
Ugyanis iylenröl nem tudok.
Mellesleg az egész koleszterin-mese esetében régen bizonyitott, hogy a táplálkozással a koleszterin-szintet nem lehet befolyásolni, és a koleszterin mennyiségének semmi hatása az egészségre.
6/7 anonim válasza:
Hippolyte Mège Mouriès fejlesztette ki a 19. században, Franciaországban, III. Napoleon megbízatására, a vaj alternatívájaként, kalóriában gazdag, jóízű, kenyérre kenhető zsiradékot fejlesszen ki elsősorban a francia tengerészet élelmezésére. A margarin neve a görög margarites szóból származik, amely gyöngyöt jelent, utalva ezzel a zsír gyöngyszerű szemcséire. Margarinját eleinte faggyúból készítette. 1869. július 15-én szabadalmaztatta Angliában és Franciaországban, majd 1871-ben eladta Mège-Mouriès a szabadalmat a holland Jurgens cégnek, amely később az Unilever nevet vette fel. A termék 1872-ben került kereskedelmi forgalomba (ekkor jött rá F. Boudet , hogyan lehet emulgeáltatni lefölözött tejjel és vízzel). Apró érdekesség: az USA kormánya évekig nem engedélyezte a margarin bevezetését országában, s számos rendelettel akadályozta megjelenését.A szabadalmat később megvásárolták más országok is, két évtized múltán már világszerte készítettek margarint, 1875-ben 150.000, majd 1900-ban már évi 400.000 tonna volt a termelés világszerte. Szintén érdekes momentum, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet is a margarint ajánlja kenyérkenésre a fogyasztóknak. [link] és Táplálkozáspolitika [link] nemzeti taplalkozaspolitikaja.pdf
7/7 anonim válasza:
Házi margarin gyártása: Recept: 1. Vegyünk 20 gramm szobahőmérsékleten is szilárd, növényi zsírt! A legismertebb növényi zsírok, például kókuszzsír és a pálmazsír, már sok bio- és natura boltban nálunk is megvásárolhatóak. 2. Adjunk hozzá 3 evőkanálnyi, azaz 30 gramm növényi olajat (bármilyen elérhető repce vagy napraforgóolaj, oliva használható). A keveréket jeges vízbe állított tálban egyre gyorsuló mozdulatokkal keverjük egybe, míg eléri a lágy, margarinhoz hasonló állagot. 3. Vegyük ki az edényt a hideg vízből, és adjunk hozzá 2 teáskanál tejet, valamint 2 teáskanál nyers vagy pasztőrözött tojássárgáját. Keverjük, amíg margarint nem kapunk! 4. Ezután sóval, citromlével és egyéb zöldfűszerekkel ízlés szerint fűszerezhetjük a margarint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!