Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Forró csoki? Mennyi olajat...

Forró csoki? Mennyi olajat rakjak hozzá, esetleg margarint, hogy aztán szürcsölhessem, mint valami italt? Esetleg mi mást adjak még hozzá?

Figyelt kérdés

Van 4 db kisméretű csokimikulásom. Csak megenni így natúr nem akarom, viszont a forró csoki ötlete ilyen hideg téli estéken elgondolkodtatott. :)


Tehát belerakom a mikukat egy kisméretű edénybe (miután lehántoltam róluk a borításukat) és a gáztűzhelyre teszem melegíteni őket.



2013. jan. 11. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Megolvasztod a csokikat gőzfürdő felett. Aztán melegítesz tejet mikor már meleg akkor beleöntöd az olvadt csokit és kevergetve tovább forralod őket majd tehetsz bele cukrot. Olajat és vajat nem kell bele tenni.
2013. jan. 11. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
63%

A forró csokiba nem kell zsiradék. a mikikben amúgyis több va, mint a tortabevonókban. olvasztani is zsiradék nélkül kell.

Ha gázra teszed, rakj hozzá egy kis vizet, úgy olvasszad fel. aztán tejjel higítsd. Ha jó sűrűt szeretnél, keverj bele egy kis keményítőt, rottyanjon egyet.

2013. jan. 11. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A tejet felmelegíted, abban felolvad a csoki, utána tehetsz bele még tejszint is, van aki különböző fűszereket is tesz bele. (szekfűszeg, narancshéj, chilli, stb.)
2013. jan. 11. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, zöld kéz ment! :)
2013. jan. 11. 19:45
 5/6 TappancsMancs ***** válasza:
Aha mint előttem is írták, de keményítő sem kell bele. A tejszínhab, folyékony tejszín, tejpor. Ezek normális összetevők.
2013. jan. 20. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 TappancsMancs ***** válasza:
A gőzfürdős megoldás nagyon profi csokikészítői metódus. :) Kell hozzá két lábos. Egyszerűbben megúszod ha forró a radiátorod és a kicsomagolt mikukat :) (ez tetszett :) ) egy kistányérban kiteregetve felteszed a radiátorra. De csak ha elég meleg hozzá, akkor megolvad mint a napon is szokott a csoki. Olyan lesz mint egy sűrű krém és onnann levéve egyből teheted a meleg tejbe. :)
2013. jan. 20. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!