A margarint függetlenül melyik cég gyártja felbontás után a hűtőben tartjuk lezárt fedéllel. A kérdésem a következő. Mit tegyek, hogy ne jelenjenek meg vízcseppek a margarinon. Mert így már nem sok kedvem van belőle enni?
alapból a margarin 70 % zsír a többi víz. ezt látod kiválni, ez tertmészetes.
minél alacsonyabb a növényi zsír tartalma, annál vizesebb, kenéskor akár spriccelhet is.
esetleg ha teljesen szobahőmérsékleten fogyasztod, vagyis kened a kenyérre, akkor nem lesz ez a jelenség.
de utána megint hűteni kell, mert az olajtartlma miatt avasodhat.
Semmit nem tudsz tenni, egyszerű fizikai folyamat zajlik.
Szoba levegője melegebb-párásabb, mint a hűtőé, berakod az ételt, lezárt edényben /teljesen mindegy hogy mit/, a levegő páratartalma kicsapódik.
Drágám , akkor Te nem kentél még hideg margarint. Próbáld ki. amyúgy minden kocka margarin 70 %-os, a tégelyesek vannak alacsonyabb zsírral....
és finomíts a modorodon, mielőtt lemarházol valakit!!!
Nem vagyok a drágád, nem lemarháztalak, csak azt mondom, hogy marhaságot írtál! Tanuld meg értelmezni a szavakat-mondatokat!
Szakmámból kifolyólag tanultam élelmiszer-áruismeretet, nincs 70%-os margarin.
Én csak egyet írok.
A régi hűtőnkben mindig "bevízcseppesedett" a margarin, az újba nem. Egyáltalán nem. Én is úgy gondolom, hogy mivel a marg. zsíron kívül még vizet tartalmaz, így vagy az csapódik ki, vagy a hőmérséklet-különbség miatt jelennek meg a vízcseppek.
Vagy kérdezd meg anyósodat hogy neki mért nem(lehet, hogy márka függő is), vagy csekkold a hűtőjét és a tieteket.
Akkor drágám, frissítsd fel az ismereteidet, most megnéztem a margarint a hűtőben, láss csodát 70 %-os.
na pá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!