Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Pizzafutárnak szokás borravaló...

Pizzafutárnak szokás borravalót adni? Mennyit?

Figyelt kérdés

2013. jan. 11. 12:54
1 2 3
 21/27 sni válasza:
80%

Pizzafutár vagyok: kapok két címet, mindkettőt ismerem.az egyik mindig ad minimum 300 Ft-ot, ha többet rendel 10%-ot, a másik "csontra" odaadja az összeget! Na vajon hova viszem először? A beleköpködést nem tudom megerősíteni, erre az egyre be tudok pöcceni, én csak olyan kaját viszek ki, amit én is megennék!

Kedves nem jattolók: a futár fizetésének nagy része a jatt, és ezért majdnem a szádba rakja a kaját! ha meg nem akarsz adni, akkor pl.:1990 Ft.-ra ne adj 2000-et, mert a hajléktalannak szoktam a Lurdyíháznál 200 Ft-ot adni, úgyhogy ne röhögtessétek ki magatokat! Ha valaki nem akar adni, akkor ne adjon! a 10Ft-ok a postaládájukban szoktak landolni, vagy ha ismerem a címet, már a kezemben van a "visszajáró". az meg külön jó, amikor 2-3000 forintos számlát vassal fizetnek ki, csak elfelejtik, hogy legközelebb is rendel, és ha nincs szerencséje, akkor 10000-el fizet... 6-7 futár összedobja a visszajárót....

2013. febr. 5. 00:02
 22/27 anonim ***** válasza:
szoktam borravalót adni, 10%-ot. szóval ha 1000 Ft-os a pizzám, akkor egy százast. szerintem így korrekt, így van rendben. pláne, ha azt írják, hogy "ingyenes kiszállítás", mert akkor gondolom eléggé f0snak nézik a futárt az alkalmazói.
2014. ápr. 8. 20:11
 23/27 anonim ***** válasza:
Mindig egy helyről rendelünk, nekünk mindig ugyanaz hozza ki, még akkor is, ha épphogy zárás előtt rendeljük! Mindig több mint 200Ft borravalót kap, főleg mivel nagyon kedves és udvarias, mosolygós. Egyszer rendeltünk mellé kolát 2l-est, de Ő hozott 2,5l-est, és akkor is épp zárás előtt voltak és valószínű már nem számított fuvarra, némi alkohol szag érezhető volt rajta, de akkor is adtam borravalót. Nagyon megvagyunk Vele elégedve.
2014. ápr. 14. 19:17
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Majdnem a szádba adják? Mire való a szállítási költség? Csak nem a "majdnem szádba adásra".

Ennyi erővel a nem kajafutároknak miért nem szoktak annyira lelkesen fizetni?

2014. ápr. 22. 21:02
 25/27 anonim ***** válasza:
Milyen szállítási költség? Nekünk ingyen van!
2014. ápr. 22. 21:52
 26/27 anonim ***** válasza:
90%

Kb. 10%-ot, átlag 2-300 Ft-ot. Sz@ros közalkalmazotti irodista bérből. Ha azt megengedem magamnak, hogy pizzát rendeljek, akkor belefér a jatt is. Ha a jattra nem futná, akkor nyilván arra sem, hogy "étteremből" rendeljek kaját.

Sőt, vagyok olyan jó fej, hogy ha csomagot rendelek és egy bizonyos súlyhatáron felül van (15-30 kg), akkor 500-1000 forintot sem sajnálok a futártól aki felhúzza nekem a harmadikra, akár a legnagyobb nyári melegben.

2014. ápr. 23. 17:22
 27/27 anonim ***** válasza:

Igen, szokás, mint a pincérnek is.

A fizetésük így van meghatározva. Sokszor alig van alapfizetés, nagy részét a borravaló teszi ki.

És én adok még a fodrásznak, postásnak, hentesnek is...

(Pultos voltam, most gyeden vagyok.)

2014. ápr. 23. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!