Mely ételekről voltál kénytelen leszokni és miért?
lehet szó nasiról is.
nálam a zacskós, sós mogyoró volt az, és a tejcsoki - ezektől mindig pattanásos lettem . . .
Sertés bármi ami sertésböl készül ,vagy tartalmaz sertés húst akár csak nyomokban..
Allergiás vagyok rá nem birja a szervezetem feldolgozni . Görcsölök töle és fertözést kapok illetve kiütéses leszek .
20 éve tudom . és nem változott semmit a helyzett ,1-2 szer probáltam ,de mindig én jártam rosszul ... Helyete eszek halat, vadat , nyúlat ,pulykát ,marhát ,csirkét , libát kacsát ...
35/N
multivitaminos üdítő-ahogy leért,azonnal hasmenésem lett tőle
mák-iszonyatos gyomorrsavat csinál nekem, pedig nagyon szeretem :(
McDonald's-os és Burger Kinges kaják - hasmenésem lesz tőlük, vagy nem jutok el odáig és szimplán kihányom. KFC-vel inkább nem is próbálkozok.
Mindenféle bolti tétsztaleves, és más instant ételek - szintén hasmenés.
Általában a sok tartósítószert és mű dolgokat tartalmazó termékektől is megy a hasam, illetve a nagyon olajos/zsírosaktól és a csípőstől.
Minden amiben mentol/menta van - allergiás vagyok rá.
Szezámolaj - hányingerem lesz tőle, de olyan szinten, hogy le kell feküdnöm szenvedni. Érdekes módon a szezámmagtól nem...
A mű kajákat bánja a fene, legalább egészségesebben élek. Előtte se sokszor ettem ilyeneket, mondjuk annyiban rossz, hogy utazásnál, amikor a másik 4 ember a kocsiban a McDonald's-ba akar menni és én is már majd éhen halok, eléggé kellemetlen... Persze vihetek magammal az útra kaját, de ülni bent a McDonald's-ban és nézni, ahogy körbeesznek...
Tej, tejtermékek, bármi, amiben tej van (csoki, péksütemény, keksz, felvágottak stb): tejcukor intolerancia.
Mogyoró, olajos magvak: szintén allergia.
Édesítőszerek: hasmenés.
tejtermékek ( allergiás reakciók ), fokhagyma és ezzel készített ételek, füstölt ételek ( ezektől fáj a gyomrom ). Ezeken kívül néha az olajban sültek meghajtanak. Időnként a paradicsom és a paradicsomos ételektől is allergia jön ki rajtam. Meghajt még a savanyú káposzta.
Most ezek jutottak eszembe, nem tudom van-e még.
Néhány évvel ezelőtt még bármit megehettem, semmitől semmi bajom nem volt. Egyszer olvastam, vagy valakivel beszélgettem, hogy mennyi ételről le kell mondania, mert nem bírja őket. Ekkor megjegyeztem, hogy -nem tudom mi lenne velem, ha nem ehetnék bármit, ki sem bírnám...-nah, megkaptam. De legalább tudom hogy kibírom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!