#9 édes vagy, ahogy próbálod mentegetni magad.
de engem hidegen hagynak mások borravalózási szokásai, ha te inkább eszel padlókaparékot és pár csulát a kajádban, mintsem az 1450-s rendelésre rádobj 150Ft-ot, akkor egészségedre (már van tapasztalatod a témában, még ha nem is tudsz róla, ezt garantálom).
OFF: volt egy kollégám, amikor pizzafutárként dolgoztam. Egyik alkalommal - amikor ráadásul rossz napja is volt - nem kapott egy forint borravalót sem az egyik helyen, erre a vadállatja 8.-ról a lépcsőházban lerugdosta a hűtőládát.
Volt pizzafutárként azt mondom, el kell fogadni azt is ha valaki nem ad egy forintot sem (mert van ilyen sok), aki meg ad, annak örülni kell.
Aki előttem írta a pizzaköpködést és egyéb nyalánkságokat - sajnos - csak alátámasztani tudom...sok helyen, így megy ez.
"Aki nem ad borravalot az ne csodalkozzon hogy az o pizzajat viszi utolsonak a futar. A jattos cim mindig idoben kint van, a futar sem hulye."
Pontosan :) Ismerek futárokat, valóban ez a filozófiájuk :D
Én kb. 200 ft-ot szoktam adni mindig.
En is voltam pizzapostas 2 evig, igaz ausztriaban. Mas vilag, nem volt jatt nelkuli cimem.
Kedves tanarno, elhiszem hogy ez egy ilyen igazsagtalan vilag, de a szolgaltatoipar igy alakult. On szeretetet kap a munkajaert, a futar jattot.
nálam is más jött ki (kétszer rendeltem eddig ugyanarról a helyről..az egyiket délben, a másikat este 8 kor
szerintem azért jön más mert 2 műszak van
#13:
Mikor Ön vállalta a feladatát, tudta mit vállal, és mennyiért. Tudta, hogy nem fog borravalót kapni. Ugyanígy a futár is tudja, hogy fizetését szinte kizárólag a jatt fogja jelenteni. Az ugyanis - az alapvető illem szerint - jár.
Nem tudom, milyen erkölcsi mércével tanítja a gyerekeket, ha ezt nem látja be. A szállítási költségt a pizza ára nem tartalmazza, azt a futárnak jatt formájában kell odaadni. Ennek ellenére nem adni nem tilos, de minimum parasztság.
Akinek nem telik rá, az ne rendeljen pizzát. Én is csak annyiszor rendelek, ahogyszor (ezt is) ki tudom fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!