Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Pizzafutárnak szokás borravaló...

Pizzafutárnak szokás borravalót adni? Mennyit?

Figyelt kérdés

2013. jan. 11. 12:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%

#9 édes vagy, ahogy próbálod mentegetni magad.

de engem hidegen hagynak mások borravalózási szokásai, ha te inkább eszel padlókaparékot és pár csulát a kajádban, mintsem az 1450-s rendelésre rádobj 150Ft-ot, akkor egészségedre (már van tapasztalatod a témában, még ha nem is tudsz róla, ezt garantálom).

2013. jan. 11. 15:05
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam egy-két száz forintot adni, de egyszer benéztem és egy ezrest adtam! :O Aznap jó napja volt a pizzafutárnak :D
2013. jan. 11. 15:45
 13/27 anonim ***** válasza:
56%
Kedves Digo! Én egy "segget meresztő", napi 8 órában 28 3-4 évesre felügyelő közalkalmazott vagyok. 79 ezres nettóvel. Nem sajnálom, és nem szánom a pizzafutárokat. Én se kapok jattot, amikor összegumizom a gyerek haját, kitörlöm a fenekét, kiterítem a vizes pólóját, meg gyakorlatilag nevelem a szülők helyett. Erre esküdtem fel, természetesen nem panaszkodom, imádom ezt, de ha nem futja csak 100 ft, akkor csak 100 ftot kap. Én se várom el, Ő se várja, de mint említettem, egy kicsi mindig jut nekik. (engem kárpótol a gyerekek szeretete)
2013. jan. 11. 17:00
 14/27 anonim ***** válasza:
90%

OFF: volt egy kollégám, amikor pizzafutárként dolgoztam. Egyik alkalommal - amikor ráadásul rossz napja is volt - nem kapott egy forint borravalót sem az egyik helyen, erre a vadállatja 8.-ról a lépcsőházban lerugdosta a hűtőládát.

Volt pizzafutárként azt mondom, el kell fogadni azt is ha valaki nem ad egy forintot sem (mert van ilyen sok), aki meg ad, annak örülni kell.

Aki előttem írta a pizzaköpködést és egyéb nyalánkságokat - sajnos - csak alátámasztani tudom...sok helyen, így megy ez.

2013. jan. 11. 17:09
 15/27 anonim ***** válasza:
67%

"Aki nem ad borravalot az ne csodalkozzon hogy az o pizzajat viszi utolsonak a futar. A jattos cim mindig idoben kint van, a futar sem hulye."

Pontosan :) Ismerek futárokat, valóban ez a filozófiájuk :D

Én kb. 200 ft-ot szoktam adni mindig.

2013. jan. 11. 20:28
 16/27 anonim ***** válasza:
95%

En is voltam pizzapostas 2 evig, igaz ausztriaban. Mas vilag, nem volt jatt nelkuli cimem.

Kedves tanarno, elhiszem hogy ez egy ilyen igazsagtalan vilag, de a szolgaltatoipar igy alakult. On szeretetet kap a munkajaert, a futar jattot.

2013. jan. 12. 01:59
 17/27 anonim ***** válasza:
94%
A Pedagógus vagyok, épp most jött meg a pizza, és fizettünk. :) Viszont nagyon érdekes, hogy miért jön ki mindig más? Kb. két hetente rendelünk. Kedves tapasztalt pizzafutárok, mi lehet ennek az oka? Ilyen sok pizzafutár dolgozik (egy kis étterem Kispesten), vagy ilyen gyorsan cserélődnek?
2013. jan. 12. 14:04
 18/27 A kérdező kommentje:

nálam is más jött ki (kétszer rendeltem eddig ugyanarról a helyről..az egyiket délben, a másikat este 8 kor

szerintem azért jön más mert 2 műszak van

2013. jan. 12. 14:44
 19/27 anonim ***** válasza:
91%
Igen, aki délben dolgozik az lehet este már otthon van, vagy több futár van. Az is igaz hogy sokan csak kényszerből futárkodnak és amint van lehetőség váltanak, mert nem akkora buli ám minimálbéren, sok helyen saját autóval, saját benzinen menni és attól függeni hogy kinek van épp kedve adni 1-200ft-ot.
2013. jan. 12. 15:15
 20/27 anonim ***** válasza:
42%

#13:

Mikor Ön vállalta a feladatát, tudta mit vállal, és mennyiért. Tudta, hogy nem fog borravalót kapni. Ugyanígy a futár is tudja, hogy fizetését szinte kizárólag a jatt fogja jelenteni. Az ugyanis - az alapvető illem szerint - jár.

Nem tudom, milyen erkölcsi mércével tanítja a gyerekeket, ha ezt nem látja be. A szállítási költségt a pizza ára nem tartalmazza, azt a futárnak jatt formájában kell odaadni. Ennek ellenére nem adni nem tilos, de minimum parasztság.

Akinek nem telik rá, az ne rendeljen pizzát. Én is csak annyiszor rendelek, ahogyszor (ezt is) ki tudom fizetni.

2013. jan. 14. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!