Ti mit szoktatok tízóraira csomagolni a gyerekeknek?
Innen vettem én is ötleteket aztán már csak böviteni kell ahoz mérten,hogy a kislányod miket szeret..
Egye meg a menzait, vagy mondjon rendes érvet ami miatt nem akarja a sulis kosztot. Ha csak kamaszos lázadás, mert nem ízlik, ne hagyd magad, nem szabad, láttam a szülők akarata ellen is elkényeztetett gyermekeket.
DE! Ezek az okok elfogadhatóak= Pl.: Mi sulinkban akkor ettem utoljára mikor az osztálytársammal vígan ebédelgettünk és előkerült a grízes tésztából 1 méretes SZÖG! Vagy savanyú volt a tej, (tehát romlott).
Én anno kenyeret vittem és zsemlét ezek után. Nem aznapit, hanem másnapit. Vittem otthoni kosztot is. Itt vagyok és élek!
24/N
Nálunk a menzai koszt kész röhej volt egy szelet kenyér és egy szelet szalámi rajta és ennyi, nagy ritkán adtak mellé egy kis kockasajtot nagy ritkán. Én akkor mondtam anyámnak azt hogy nekem kell legalább 3 szendvics mert ez a kaja semmire sem jó, reggel sosem reggeliztem itthon suli időbe mert nem volt idő buszhoz sietni kellett és éppen hogy beértem a suliba időre.
Ott megettem a tízórait amikor már kajás voltam és bírjam ki ebédig ami csak tanítás után van ugye mert a menza az máshol volt nekünk persze mert a mi iskolánkba nem volt erre lehetőség így egy másik iskolába jártunk ebédelni csak a reggelinket vitték oda. Na mindegy bonyolult volt. A mi ebédünk mennyiségileg is nevetséges volt nem laktam jól vele amint hazaértem ugyanúgy igényeltem az ebédet mert éhes voltam.
Én akkor megmondtam anyámnak hogy ez nekem nem kaja ez nudli, vagy csomagoljon 2 normális zsemlét vagy kenyeret felőlem lehet 3 napos is. Vagy ne fizessük a menzát és akkor viszek otthonról kaját. Mivel én többnyire 4 óra körül értem haza mert 1 órát buszoztam így vittem ebédet is másnapit jó volt az, meg ha úgyvolt péksüteményt, kakaós csigát, túrós táskát meg ilyeneket, nem volt azzal soha semmibajom. Ebédnek meg ebédhordóba vittem magamnak, büfébe odaadtam hogy melegítse meg nekem és ennyivolt.
Szerintem nincs ezzel semmi gond h a gyermeked nem akar ott enni. Amikor nekem a lányom betöltötte a 10-12életévét ő sem evett már a menzán-mert főzelékek-lencse, borsó, bab tiszta lisztes habarás, a tészta ízetlen, a levesbe úszik egy szál tészta és ennyi volt kb ő sem igényelte ezek miatt
ő most 15éves én úgy szoktam megoldani hogy reggelre készítek neki szendvicseket attól függ mennyi órája van
szokott vinni zsemlébe tojásránottát(előző nap szoktuk megcsinálni a rántottát, én amikor felkelek megmelegítek, beletöltöm a zsemlébe szoktam neki beletenni pardaicsomot is és becsomagolom alufóliába, nem hűl ki
szokott vinni ha vacsoráról megmaradt párolt hús vagy ránott hús akkor azt zsemlébe beleteszem és savanyúság ketchup vagy majonéz
körözöttes kenyeret szoktam neki készíteni 1 nagy szeletet félve vágok mindkét felét megkenem teszek bele jégcsapretket és összeborítom
vagy megekenm a kenyér alját sajtkrémmel, rá sonka és sajt és uborka majd ráteszek még egy szeletet amit megkenek mustárral-ő ezt nagyon szereti
méjkrémes kenyér paprikával
fasírtot csalamádéval zsemlébe
zabpehelyből, dióból, tökmagbaól és aszalt szilvából szoktam sütni ilyen zabkekszet azt megszoktam neki kenni mézzel és kettőt egymásra borítok vagy ebből szokott vinni pár db-ot hozzá pedig egy dobozos tejet vagy kakaót
kalácsot megkenek vajjal és lekvárral majd egy másikat csak vajjal és egymásra borítom ehhez is szokott vinni tejet
vagy szokott olyat csinálni magának hogy túrót kikever vaniliáscukorral és mazsolával egy szelet kenyeret megkenn mézzel és utána ezzel majd egy másik szelet kenyeret eperlekváral és összeborítja-tinik, ízlések:)
tojáskrémet, vagy tonhalkrémet szoktam neki készíteni ezt van hogy ilyen puffasztott rizsre teszi, ilyenkor elviszi a suliba egy dobozkába a krémet és ott tunkolja ki vele
szokott vinni ivókefírt vagy joghurtot korpovit kekszel
gyümölcsöket-alma, mandarin, narancs, körte, banaá
mazsolát, diákcsemegét is
van hogy visz túrót is és napközbe megeszik
de van hogy főtt ételt is visz
főleg túrógombócot, rizseshúst, zöldséges rizst, pardaicsomos halsalátát, bolognait, mákosgubát mert ezeket hidegen is szereti
én úgy csiná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!