Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire lehet hinni a 100%-os...

Mennyire lehet hinni a 100%-os gyömölcsleveknek?

Figyelt kérdés
Vannak a granini és a hohes c italok. Emlékszem ha graninit almásat vettem megvolt az anyagcsere gyorsító hatása, ami nekem be szokott következni itthon készített gyümölcslevek után is. Szóval a hohes c meg a granini-k 100 % osak ?
2013. jan. 2. 10:56
 1/7 anonim ***** válasza:
smmenyire egy un gyümölcsvelő koncentrátumból készül az összes márkafüggetlenül ami egy 250 literes hordóból van adagolbv
2013. jan. 2. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100% hogy nem
2013. jan. 2. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csak az 100% gyümölcslé amit bármilyen gyümölcsböl te magad facsarsz vagy préselsz ki. Érdemes 1 jó minőségü gyümölcs présre vagy facsarora beruházni ..
2013. jan. 2. 11:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire, az otthon készült a biztos.

"Valamelyest" a sötét üvegben árusított, minősítőcimkés biolevekben hiszek, ha nincs más.

2013. jan. 2. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A 100% gyümölcslé azt jelenti, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, aromákat, mesterséges színező- illetve tartósítóanyagot. Amit tartalmazhat: hozzáadott vizet, természetes tartósítószert. Arra sincs szabály, hogy a gyümölcslé természetes összetételének arányait nem változtathatják meg, ezért a bolti 100%-os levek rendszerint több folyadékot és kevesebb rostot és szárazanyagot tartalmaznak.

Tehát nincs igaza annak, aki egészségre káros összetevőkkel riogat, viszont a bolti 100% nem ugyanaz, mint a házi 100%: a házi gyümülcslé gasztronómiai értéke nagyobb, és a rostok miatt jobb hatással van az emésztésre, de mindkettő egészséges.

2013. jan. 2. 11:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A 100%-os gyümölcslében is lehet hozzáadott cukor, de nem cukorrépából, hanem szőlőcukor, az ugye gyümölcsből van és drágább.

A nem 100%-os gyümölcslevekben hozzáadott répacukor van, ami nyilván nem gyümölcsből van, mert ugye a répa az gyökér.

2013. jan. 2. 12:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ötöske vagyok, hatoskának igaza van, bocsi. Igen, így logikus, amit az arányokról írtam.:)
2013. jan. 2. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!