Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kinél mi lesz a kaja szenteste?

Kinél mi lesz a kaja szenteste?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy még van pár nap, de gondolom már mindenkinek összeállt a fejébe, hogy mit fog főzni, esetleg már vlki be is vásárolt :D

Nálunk halászlé, töltött káposzta, rántott húsok, mákos guba, göngyölt húsik lesznek :)

2012. dec. 20. 18:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Anyukám velünk ünnepel aznap, ő hozza a halászlét meg a töltött káposztát. Én közkívánatra pulykamellet rántok, köretnek szalmakrumplit és rizi-bizit kértek, azért csinálok még majonézes krumplisalit meg franciasalit is. Kisütök két kacsacombot is, mert a gyerekek nagyon szeretik.

Sütinek van mézeskalács, anyósom szokott bejglit küldeni gondolom idén is fog.

A húsokat, a rizi-bizit meg a majonézeseket előző nap délelőtt megcsinálom, délután melózom késő estig, 24-én csak gyorsan kisütöm a krumplit és kész, nem akarok a konyhában szórakozni aznap.

2012. dec. 20. 22:35
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Szerencsére, mindenki dolgozik. Ezért azt ehetem, amit szeretek. :))) Jó nagy fej hagymából vagy három össze aprítva, sózva. Áll vagy 4-5 órát. Hozzá héjjába főtt krumpli, füstölt szalonna, házikolbász, sonka, főtt tojás, mustár. Egy kilónyi háromnapos kenyér. :))))))))
2012. dec. 21. 00:05
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

Az előző tök jól hangzik. :)

Lehet, hogy én is valami hasonlót eszem majd a zacskós leves mellé.

2012. dec. 21. 00:10
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

Húsleves, rántott szelet rizi-bizivel, hozzá krumpli-saláta, vagy hordós káposztából dinsztelt káposzta (még nincs döntés). Beigli.

Nálunk a babona szerint újév napján rakjuk tele az asztalt minden jóval, hogy egész évben legyen. Karácsonykor csak annyit, mint máskor is ennénk.

2012. dec. 21. 09:45
 15/19 anonim ***** válasza:
51%

húsleves, halászlé, kocsonya, rántott hal, rántotthusi, krumplipüré, majonézes krumpli, majonézes kukorica, töltött káposzta, salate de böf,

süti: mignon, bejgli, tiramisu, hókifli, kolbászos/virslis tészta, sajtosrúd, mézeskalács, hájastészta, mézeskrémes, szaladjklári (szalakális süti..nyami), gyümölcssali

ezenkívül koktélok, mert azt is csinálni kell:)

anyu, mamám, hugom és én csináljuk az egészet:)

24L

2012. dec. 21. 10:59
 16/19 anonim ***** válasza:
Juhtúróval töltött gombafejek sajttal borítva, Sült gomolya sajt áfonya lekvárral, Kacsacomb, Kacsamáj, Oldalas, Töltött hús, Krumplipüré, Rizs, Petrezselymes burgonya, Majonézes krumplisaláta, Görög saláta, Madártej meg még sokmás
2012. dec. 21. 23:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, előttem szóló, nálatok esküvő is lesz Karácsonykor? :D
2012. dec. 22. 11:40
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elnézem, vannak itt mások is, akiknél roskadozni fog az asztal, csak azt nem értem, hogyan fogják tudni mindazt a rengeteg féle-fajta kaját egy vacsora alatt elfogyasztani.

És még panaszkodunk, meg arról beszélünk, hogy a karácsony nem az anyagiakról szól.

2012. dec. 22. 11:45
 19/19 anonim ***** válasza:

De ez még két napra is sok! Nyilván nem egy vacsorára főzik, de hát ennyit két nap alatt sem tud elpusztítani egy átlagos család, ha vendégeik vannak, akkor sem.

Kivéve, ha tényleg 20 főt kell etetni.

Három napra előre meg már csak nem főznek. Egy háromnapos kaja, nem éppen friss...

2012. dec. 22. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!