Vki mondana egyszerűen elkészíthető menüt egy amatőrnek?
tehát előétel (lehetőleg leves), vmi főétel (hús legyen benne), meg desszert se ártana , de elhagyható
arról van szó hogy anyu kitalálta hogy elege van a főzésből, meg abból hogy a nagylányai nem bírnak nekiállni főzni vmit, így minden nap más fog főzni, van két nővérem (21,23), és hogy igazságos legyen én is beszállok (15), nincs is vele bajom ártani meg nem árthat, de jó lenne vmi ötlet amivel eltudok indulni aztán csak belejövök,
szóval hálás lennék a segítségért, csütörtökig kellene összeállítani vmi egyszerűen elkészíthető menüt,
(légyszi receptekkel, lépésről lépésre xD)
köszönöm
Levesnek jó lenne valami kocka (Maggi, Knorr) és teszel bele, tésztát, krumplit és mindjárt jobban néz ki.
Másodiknak mondjuk milánói makaróni.
Desszertnek tudom ajánlani a muffint, vagy pudingba áztatott babapiskótát.
Én ezt csinálnám, csatlakozva az első válaszolóhoz:
Levesnek egy feljavított tasakost, ajánlanám bele a mirelit májgombócot, tetejére kis vágott petrezselymet díszítésnek.
Főételnek csak tésztakaját javaslok, ha kezdő vagy, a milánóinál vagy bolognainál nincs jobb választás. Esetleg egy tojásos, vagy tarhonyás lecsó.
Desszertnek fagylaltot készítenék porból, de nem tejjel, hanem tejszínnel.
Legyen önbizalmad, úgysem rontod el!:)
-Gyümölcs leves.
Feltesszük a vízbe főzni a felkockázott almát,meggyet(vagy amit te szeretnél csinálni).Dobunk bele pár darab fahéjat.Egy tálba öntünk tejet és teszünk bele pudingport(vaníliás vagy epreset) és elkeverjük.Ha a gyümölcsök már puhulnak,és elkevertük a pudingport a tejjel,akkor egy szedőkanál segítségével szedünk ki levet a pudingporos tejre és elkeverjük.Ha ez megvan beleöntjük a levesbe a pudingos tejes cuccot és addig keverjük amíg nem kezd sűrűsödni.
(mi így szoktuk csinálni,eddig mindenkinek ízlett:D)
-rántott csirkemell hasábkrumplival.
A megtisztított csirkemellet megmossuk,majd egy tányérra tesszük és befűszerezzük(magyaros fűszerkeverékkel vagy sült csirke fűszerkeverékkel),hagyjuk állni egy fél órát,hogy a csirke hús átvegye a fűszert.Előveszünk 3tálat,teszünk bele lisztet,tojást és zsemlemorzsát(külön-külön ugye).Beleforgatjuk a lisztbe,majd a tojásba végül a zsemlemorzsába.Egy tepsibe olajat forrósítunk és abban sütjük ki.A krumplit megpucoljuk,megmossuk majd felhasáboljuk és szintén forró olajban kisütjük.
-muffin:
a muffin alapreceptet hirtelen nem tudom,de az könnyű.Én azt szoktam csinálni,hogy megcsinálom az alapreceptet és ahogy öntöm a masszát a felénél teszek bele 1-1 kocka csokit,majd rá a többi masszát.Végül mielőtt beteszem sütni 2-3szem áztatott mazsolát teszek a tetejére.Nagyon finom szokott lenni:)
Remélem tudtam segíteni,szerintem ezek nem nehéz,de finom ételek:D
Sok sikert!
14/L
levesnek mehet zacskós leves
főétel paprikás krumpli virslivel
- meghámozod, kockákra vágod a krumplit, kb 10-15 öklömnyit
- apróra vágsz 1 nagy fej, vagy 2 közepes hagymát, kb 4-4 ek olajon kis lángon üvegesedésig dinszteled
- lehúzod a lángról, beleteszel kb 1 csapott ek pirospaprikát, majd elkevered és mehet rá a krumpli
- szórsz rá kb csapott ek sót, és fél kiskanál borsot
- annyi vizet öntesz rá, hogy a krumpli teteje még kikandikáljon egy kicsit
- lefeded és addig főzöd, míg a krumpli elkezd egy kicsit szétmállni (fakanállal megnyomod és már simán szétmegy)
- 4-5 darab virsilt összekarikázol és beledobod, még 1 percig főzöd, aztán lezárod a lángot
- ha kell még, akkor sózod
desszertnek lehet pl főzős puding kis tálkákba adagolva, darabolt gyümölcsre ráöntve
pl banánkarikák - tetejére csokipuding, barackkockák - tetejére eperpuding
esetleg még veszel hozzá a tejszínhabsprét, és tálalás előtt nyomsz rá díszítést :P
a lecsó is nagyon egyszerű
- összedarabolsz 6-7 db paprikát, 6-7 db paradicsomot (a paprikát karikákra, a paradicsomot nyolcba vágod)
- 1 nagy fej hagymát 4-5 ek olajon megdinsztelsz
- ráborítod a paprikát és a paradicsomot
- kb 1 teáskanál sót, 1 kk borsot teszel rá és fedő alatt kb 10-15 perc alatt megfőzöd
közben ha kell, akkor öntesz alá 1 kispohár vizet
ha kell még, akkor sózod
ha nagyon finomra akarod, akkor amikor a hagymát pirítod, akkor teszel rá egy jó maréknyi karikára vágott füstölt kolbászt is és egy kicsit kisütöd a zsírját
a legegyszerűbb főétel:
sajtos-tejfölös szélesmetélt (semmi macera, kifőzöd a tésztát és odakészíted az asztalra a tejfölt és a reszelt sajtot)
vagy édesszájúaknak diós-lekváros szélesmetélt (itt is csak megfőzöd a tésztát és a darált diót és a lekvárosüveget kell odakészíteni az asztalra)
ezek tényleg jók, köszönöm majd válogatok, de azért még jöhetnek ;),
majd megírom mi lett,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!