Ki tud egyszerűen elkészíthető koktélt írni amit mindenféle mixer nélkül meg lehet csinálni és finom?
egyik kedvencem a Naplemente:
eredeti bonbonmeggy likőr alulra, rá 100%-os rostos narancs, arra vodka. Az arányokat nem szoktam mérni, az italok elválnak egymástól, olyan színt kapsz, mint mikor megy le a nap. (vigyázz, 2-3-at megiszol, és tényleg lemegy :-)))
én bólét szoktam csinálni:
1 üveg 7 decis vörösbort forralt bornak felforralok a szokásos cukorral, fahájjal, szegfűszeggel, de belereszelem 3 narancs héját is.hagyon kihűlni, ezután leszűröm (nem jó, ha iváskor a narancsreszelék kavarog benne), belekockázok sok gyümölcsöt, pl. 2 almát, a lereszelt héjú narancsokat, kis kiwi, akár banán, barack, meggybefőtt stb,...hozzáöntök 2 deci rumot, ezt az egészet beteszem egy fedeles jénai tálban a hűtőbe egy napra, hogy összeérjenek az ízei. másnap egy jól behűtött üveg pezsgőt tálalás elött rögtön hozzákeverek és kész. vigyázz mert nagyon ütős, de itatja magát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!