Szoktál itt olyan ételkészítési (vagy előkészítési) tanácsot olvasni, ami szerinted hlyeség? Mi az, ami idegesít ezek közül?
Tényleg vannak olyan kérdések, hogy "nincs itthon alapanyag, de hogy készítsem el mégis azt az ételt". Bár nem sűrűn látom, mert nem állandóan jövök fel az oldalra. Emlékszem viszont egy kérdésre, amit nemrégiben tettek fel, tojás kellett volna a süteményhez, de azt mondta a kérdésfeltevő, hogy ő nem fog lemenni tojásért a boltba.
Emlékszem volt olyan kérdés is, hogy "muffint akarok sütni, de nincs muffin sütőm" meg hasonlók. Oké, hogy azt megcsinálja valamilyen más formában, ha van neki (én már tortaformás ajánlatot is olvastam itt egy kérdésen belül) de az "igazi" muffin az alakja miatt az ami. Persze ez kötekedés, a kuglóf tésztánál is láttam már olyat, hogy muffinsütőben készítette el a kérdező, mert nem volt kuglófformája.
Ja ja, az az idegesítő, hogy mindig csak a versengés megy. Ahelyett, hogy mindenki hozzátenné azt, ami neki bevált, de még nem szerepel korábbi válaszokban.
Ha már a puha sült húsoknál tartunk: Én pl lusta vagyok előző nap estétől kezdve pepecselni, áztatni. Nekem azáltal lesz puha, hogy miután befűszereztem és tepsibe raktam, lefedem alufóliával, és így nem szárad ki, hanem teljesen átpuhul úgy, hogy közben sül. És csak a sütés végén szedem le a fóliát egy rövid utósütés erejéig, hogy a húsok külseje, vagy csirke esetén a bőre kicsit sültebb, akár ropogósabb legyen, miközben a közepe már puha és nem tud kiszáradni.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy mindenfélébe áztatva is lehet puha, sőt akár ízletesebb is, ha ilyen-olyan fűszeres pácban áll sokáig. Csak erre nincs mindig idő, viszont van ugye rövidebb ízletes eredményt adó módszer. :-) A más tippjét meg majd kipróbálom ha van rá időm és kedvem. :-)
Bírom az olyanokat, akik még csak tescoban láttak szétbontott csirkét, de osztja nekem az észt, hogy nem tudok főzni.
A másik kedvencem, aki minden csirkehúsos kérdéshez odaírja, hogy a csirke sz.r, száraz, és főzzön mindent disznóból, mert csak az a hús...én mindenféle húst szeretek, de csirkepörköltet nem fogok marhalábszárból főzni, mert valaki itt nem szereti a csirkét!
Aztán ott vannak a "te hogy főzöd a" kezdetű kérdések, ahol mindenki lepontozza a másikat, mert az nem úgy főz, mint ő...
Volt egy brassóis kérdés, ahol felmerült sok változat, én is leírtam az enyémet, ami már évtizedek óta bevált a családnak, erre megkaptam, hogy egyáltalán tudom-e, hogy hol a konyha a házban, mert ki hallott olyat, hogy gyömbért teszünk a brassóiba.
Másrészt, ha venné az illető a fáradságot, és megnézné, hogy az üzletben a csirkemell a legdrágább a csirke többi alkotórészéhez viszonyítva, elgondolkodhatna azon is, hogy vajon miért?
Éppen azért, mert azt a részét veszik a legtöbben, tehát azt kell, lehet a legdrágábban eladni!!!!!
No megjöttek az "okosok"!
A bőr nélküli tarja sütésnél már megkaptam az első kioktatást, a kezdő háziasszony egytálétel-ajánlatra megkaptam a másiktól a második kioktatást.
Mintha csak ők tudnának mindent, mi akár el is bújhatunk, bármit írok, írunk, abban megtalálják a kritizálni-valót, és semmit ki nem hagynának, csak azért, hogy a végén az általuk írottak tűnjenek az egyedüli és követendő tanácsnak.
Esküszöm, hogy az egésszel kezd a hócipőm tele lenni!
Sokat tanultam az oldalon.
Igyekeztem érte "adni" is valamit.
Van aki ezt az "adni akarást" személyes támadásnak éli meg.
Ezeket sajnálom..
Egyelőre maradok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!