Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi szükséges, hogy éttermet...

Mi szükséges, hogy éttermet nyissak?

Figyelt kérdés
Mi kell hozzá? Mennyibe kerül?(összesen ez az egész átlagosan)Hol érdemes?
2012. okt. 31. 09:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Sok pénz !!!

Milyen stilusú lenne ahoz illő dolgok étlap tervezés

Neked aki nyitni szeretné csak akkor adnak engedélyt ha van Vedéglátos végzettséged .

alkalmazottak , Jó konyha gépek,

2012. okt. 31. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon sok pénz. Aztán először egy olyan embert alkalmazni, aki tudja, hogy mi más kell hozzá, és teljes a siker.


a nagyon sok pénz az olyan 15-20 millánál kezdődik.

2012. okt. 31. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 bumbi02 ***** válasza:
100%

Nagyjából igen, 15-20 milliónál kezdődik, akkor ha van már üzlethelyiséged, vagy pedig bérelni szeretnéd. A bérléssel az a baj, hogy az egy fix költség lesz, és ha 0 forgalmad van, akkor is ki kell fizetned azt a havi 100-200 ezret. Ha saját üzlethelyiséged van, akkor jóval olcsóbban adhatod az ételeket.


A személyzetre rá kell számolni legalább 4 embert konyhára, és legalább 2-őt étterembe (de inkább 3-at) . 4 ember a konyhára, két szakács aki váltja egymást, és két konyhasegéd/kézilány aki váltja egymást. (persze lehet csinálni 2 szakáccsal, kézilány nélkül, dolgoztam ilyen helyen, ahol raktározástól, leltározáson és főzésen át mosogatásig mindent egyedül kellett csinálni, kb lehetetlen ha beindul a forgalom).


Tehát szűkösen számolva is ez 6 ember, ha mindegyiket minimálbérért foglalkoztatod, (tehát neked a költséged kb 130-150 ezer /fő), akkor már ez havonta majdnem 1 millió forint. és számolni kell azzal, hogy kezdeti hónapokban - míg nem alakul ki egy vevő kör - veszteséges leszel, és ezt zsebből kell fedezned.


Konyhai berendezések: egy 4 gázrózsás tűzhely kb 300 ezer forint újan, egy kisebb konyhában is azért kell kettő ilyen. Egy rostlap nagyjából 70-80 ezer forint, kettő fritu szintén alap felszereltség, ezek olyan 60-80 ezer forint közt vannak - elektromosak - , kellenek hűtők (baromfi, hal, sertés, mélyfagyasztó, zöldséges, készételes, tejes, tojásos ezek minimum) + munkaasztalok


Ezek egyszeri költségek, és még nem is beszéltünk az étterem berendezéséről - asztalok, székek, bárpult -, és havi készletről (ami a mindennapi forgalom lebonyolitásához szükséges, bárpultban italok, konyhának pedig a húsok, alapanyagok) .


20 millió forintos tőke alatt ne próbálkozz vele.


Én jelenleg egy pizzérián gondolkozok /számolgatok, ami csak kiszállításra működne kezdetekben. Így az étterem rész berendezésén, illetve éttermi személyzeten máris spórolni tudnék, illetve nekem helyiség lenne hozzá, amiben igazából csak egy az ÁNTSZ-nek megfelelő konyhát kéne kialakítanom, + kemencét építeni. Így jóval olcsóbb.



És azt hogy hol érdemes. Városonként változó. Én Kaposvárt ismerem, más Pestet. Meg kell nézni hol tud az ember kedvezőbb feltételekkel árusítani mint a helyi konkurencia. Mivel Kaposváron legtöbb pizzéria bérelt helyiségben van, így én olcsóbban tudnám adni a pizzát mint ők. Az ilyeneket figyelembe kell venni mindig, és nem egy ételen kell megkeresni 2 alkalmazott bérét is, inkább 3 ételén. Főleg ma, az emberek felfigyelnek arra is, ha valahol csak 50, vagy 100 forinttal olcsóbb a pizza.

2012. okt. 31. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!