Mi szükséges, hogy éttermet nyissak?
Sok pénz !!!
Milyen stilusú lenne ahoz illő dolgok étlap tervezés
Neked aki nyitni szeretné csak akkor adnak engedélyt ha van Vedéglátos végzettséged .
alkalmazottak , Jó konyha gépek,
Nagyon-nagyon sok pénz. Aztán először egy olyan embert alkalmazni, aki tudja, hogy mi más kell hozzá, és teljes a siker.
a nagyon sok pénz az olyan 15-20 millánál kezdődik.
Nagyjából igen, 15-20 milliónál kezdődik, akkor ha van már üzlethelyiséged, vagy pedig bérelni szeretnéd. A bérléssel az a baj, hogy az egy fix költség lesz, és ha 0 forgalmad van, akkor is ki kell fizetned azt a havi 100-200 ezret. Ha saját üzlethelyiséged van, akkor jóval olcsóbban adhatod az ételeket.
A személyzetre rá kell számolni legalább 4 embert konyhára, és legalább 2-őt étterembe (de inkább 3-at) . 4 ember a konyhára, két szakács aki váltja egymást, és két konyhasegéd/kézilány aki váltja egymást. (persze lehet csinálni 2 szakáccsal, kézilány nélkül, dolgoztam ilyen helyen, ahol raktározástól, leltározáson és főzésen át mosogatásig mindent egyedül kellett csinálni, kb lehetetlen ha beindul a forgalom).
Tehát szűkösen számolva is ez 6 ember, ha mindegyiket minimálbérért foglalkoztatod, (tehát neked a költséged kb 130-150 ezer /fő), akkor már ez havonta majdnem 1 millió forint. és számolni kell azzal, hogy kezdeti hónapokban - míg nem alakul ki egy vevő kör - veszteséges leszel, és ezt zsebből kell fedezned.
Konyhai berendezések: egy 4 gázrózsás tűzhely kb 300 ezer forint újan, egy kisebb konyhában is azért kell kettő ilyen. Egy rostlap nagyjából 70-80 ezer forint, kettő fritu szintén alap felszereltség, ezek olyan 60-80 ezer forint közt vannak - elektromosak - , kellenek hűtők (baromfi, hal, sertés, mélyfagyasztó, zöldséges, készételes, tejes, tojásos ezek minimum) + munkaasztalok
Ezek egyszeri költségek, és még nem is beszéltünk az étterem berendezéséről - asztalok, székek, bárpult -, és havi készletről (ami a mindennapi forgalom lebonyolitásához szükséges, bárpultban italok, konyhának pedig a húsok, alapanyagok) .
20 millió forintos tőke alatt ne próbálkozz vele.
Én jelenleg egy pizzérián gondolkozok /számolgatok, ami csak kiszállításra működne kezdetekben. Így az étterem rész berendezésén, illetve éttermi személyzeten máris spórolni tudnék, illetve nekem helyiség lenne hozzá, amiben igazából csak egy az ÁNTSZ-nek megfelelő konyhát kéne kialakítanom, + kemencét építeni. Így jóval olcsóbb.
És azt hogy hol érdemes. Városonként változó. Én Kaposvárt ismerem, más Pestet. Meg kell nézni hol tud az ember kedvezőbb feltételekkel árusítani mint a helyi konkurencia. Mivel Kaposváron legtöbb pizzéria bérelt helyiségben van, így én olcsóbban tudnám adni a pizzát mint ők. Az ilyeneket figyelembe kell venni mindig, és nem egy ételen kell megkeresni 2 alkalmazott bérét is, inkább 3 ételén. Főleg ma, az emberek felfigyelnek arra is, ha valahol csak 50, vagy 100 forinttal olcsóbb a pizza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!