A savanyú káposztát ki kell áztatni, mielőtt megeszem?
Figyelt kérdés
Vettem a Lidlben sima csomagolt savanyú káposztát, köretként akarom enni nyersen. Ha nem teszem vízbe előtte, sómérgezést kapok? Csak mert láttam, hogy ki szokták áztatni belőle a sót, de nem tudom, h mindig kell-e vagy csak néha.2012. okt. 25. 20:04
11/12 doboszoli válasza:
Áztatni semmiképpen, legfeljebb átöblíteni, ha túl savanyú.
Ez is inkább csak tavasz felé szokott lenni.
Főzéskor úgy csinálom,(ha mosni kell), hogy a savanyú levet különválasztom, félreteszem, a káposztát átmosom. Mivel csak a legritkább esetben sikerül éppen az ideális savanyúságot eltalálnom, ha kell, a félretett savanyú lével tudok menet közben "állítani" rajta.
12/12 anonim válasza:
#7-es vagyok.
Lepontoztátok a szegény vecsési sváb srácot.
Most kezdjek el rasszistázni? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!