Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A savanyú káposztát ki kell...

A savanyú káposztát ki kell áztatni, mielőtt megeszem?

Figyelt kérdés
Vettem a Lidlben sima csomagolt savanyú káposztát, köretként akarom enni nyersen. Ha nem teszem vízbe előtte, sómérgezést kapok? Csak mert láttam, hogy ki szokták áztatni belőle a sót, de nem tudom, h mindig kell-e vagy csak néha.
2012. okt. 25. 20:04
1 2
 11/12 doboszoli ***** válasza:
54%

Áztatni semmiképpen, legfeljebb átöblíteni, ha túl savanyú.

Ez is inkább csak tavasz felé szokott lenni.

Főzéskor úgy csinálom,(ha mosni kell), hogy a savanyú levet különválasztom, félreteszem, a káposztát átmosom. Mivel csak a legritkább esetben sikerül éppen az ideális savanyúságot eltalálnom, ha kell, a félretett savanyú lével tudok menet közben "állítani" rajta.

2012. okt. 26. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

#7-es vagyok.

Lepontoztátok a szegény vecsési sváb srácot.

Most kezdjek el rasszistázni? :))

2012. okt. 26. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!